Μακελειό στην Τουρκία: Σημειώθηκαν εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη- νεκροί και τραυματίες

Δύο εκρήξεις σκότωσαν τουλάχιστον 38 ανθρώπους και τραυμάτισαν ακόμη 166 έξω από το στάδιο Vodafone Arena της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στις 22:30 το βράδυ του Σαββάτου,σύμφωνα με απολογισμό του τουρκικού υπουργείου Υγείας, σε μια επίθεση που φέρεται να είχε ως στόχο αστυνομικές δυνάμεις, λίγες ώρες μετά την λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε πως η διπλή βομβιστική επίθεση έγινε αρχικά με μια έκρηξη οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένα εκρηκτικά την οποία ακουλούθησε επίθεση βομβιστή-καμικάζι ο οποίος ανατινάχθηκε 45 δευτερόλεπτα μετά.

Οπως δήλωσε η περιφέρεια Κωνσταντινούπολης 155 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με αρκετούς από αυτούς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση με βάση αποδεικτικά στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

Ο φερόμενος βομβιστής ανατίναξε τα εκρηκτικά στο πάρκο Ματζκά, δίπλα στο στάδιο, ενώ η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε ακριβώς έξω από το γήπεδο, σύμφωνα με τον Σοϊλού.

πηγη:madata