Λιλλήκας: Δύσκολη η μάχη απέναντι σε Τουρκία και Ερντογάν

Την ευχή όπως υπάρχει μεγαλύτερη σύμπνοια και μεγαλύτερη συλλογικότητα “έτσι ώστε από κοινού να καθορίσουμε εκείνες τις θέσεις και εκείνες τις προτάσεις που θα διασφαλίζουν ότι η λύση θα είναι δίκαιη και θα συνάδει με τα δεδομένα του 21ου αιώνα και όχι με τα δεδομένα του 1974”, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Μιλώντας μετά το πέρας της τελετής των Αγίων Θεοφανείων και του καθαγιασμού των υδάτων στην Κάτω Πάφο, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η μάχη θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι η Τουρκία και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν ήταν και παραμένουν μέχρι στιγμής αδιάλλακτοι, και δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής κανένα δείγμα γραφής ότι πρόκειται να συναινέσουν σε κάτι το οποίο να είναι δίκαιο και να οδηγεί σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό και σύγχρονο κράτος.

Για αυτό, συνέχισε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με σενάρια και στρατηγικές και για το ενδεχόμενο αποτυχίας της διεθνούς διάσκεψης και όχι μόνο για το ενδεχόμενο της παράτασής της.

Πηγή: ΚΥΠΕ/sigmalive