ΛΑΡΝΑΚΑ: 88χρονη κοιμάται στο πεζοδρόμιο «Δεν θέλω να πεθάνω μόνη μου …»

Με παρέμβαση του Γραφείου Ευημερίας και του Δήμου Λάρνακας, ξηλώθηκε την Δευτέρα (7/11) το πρόχειρο υποστατικό της «γιαγιάς Αντζέλας» στην πολυσύχναστη οδό Κλεάνθη Καλογερά, κοντά στον Αγ. Λάζαρο Λάρνακας.

Η 88χρονη «Αντζέλα με τον παπαγάλο», όπως ήταν γνωστή στην ενορία της Σκάλας και την ευρύτερη περιοχή των Φοινικούδων και του κέντρου της Λάρνακας, συνήθιζε να κυκλοφορεί έχοντας πάντα έναν παπαγάλο στον ώμο.

Τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», όταν κουβάλησε έναν άθλιο καναπέ για να κοιμηθεί στο πεζοδρόμιο της Καλογερά, κάτω ακριβώς από το δίπατο σπίτι της, απάντησε στους σαστισμένους ανθρώπους που την ρώτησαν «Γιατί;» ότι, «Δεν ήθελε να πεθάνει μόνη της και να μην το πάρει χαμπάρι κανένας».  Και αυτό απαντούσε κάθε φορά που την ρωτούσαν, μέχρι και την Δευτέρα (7/11).

Μια ώρα πριν ξηλωθεί το πρόχειρο υποστατικό της, λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας την παρέλαβαν και την οδήγησαν στην Λευκωσία, όπου στο εξής θα φιλοξενείται σε χώρο όπου θα της παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα που χρειάζεται στην προχωρημένη της ηλικία και τα προβλήματα υγείας που έχει γενικά.

Η προσπάθεια που έγινε να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο η 88χρονη, ήταν η δεύτερη, αφού η πρώτη απόπειρα απέτυχε λόγω του ότι η ηλικιωμένη γυναίκα το «έσκασε» από τον οίκο ευγηρίας για να επιστρέψει πίσω στους γάτους και το σπίτι της, όπως αναφέρει.

Κατά τους επτά μήνες περίπου που έζησε αυτή την ιδιόρρυθμη, η «Αντζέλα με τον παπαγάλο», σίγουρα τους μόνους που δεν ενόχλησε ήταν τους γάτους του Αγ. Λαζάρου αφού, από την τροφή που αγόραζε ή της έδιναν οι περαστικοί, κρατούσε ένα σημαντικό μέρος για να τους θρέψει.

Παρόλα αυτά αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι η παρουσία της στην περιοχή «λέρωνε» την εικόνα της πόλης και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης περιοχής όπου υπάρχουν αρκετά κλαμπ και καφετέριες.

Η ζωή της 88χρονης δεν ήταν πάντα στο περιθώριο και τόσο άθλια. Αντιθέτως όπως αναφέρουν κάποιοι που την ήξεραν από παλιά την θυμούνται να ξοδεύει χρήματα απλόχερα.

Τα τελευταία χρόνια στα καφενεία και στις καντίνες τις περιοχής, άνθρωποι που την ήξεραν την κερνούσαν κάτι να φάει και κάτι να πιεί.

Η ίδια ήταν ικανοποιημένη με το να κοιμάται στον καναπέ που τοποθέτησε στο πεζοδρόμιο και μέσα στο σπίτι της να κοιμούνται σαν βασιλιάδες, δεκάδες αδέσποτοι γάτοι.

Πηγή: tothemaonline