Κλειστός σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού o Πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ έμεινε κλειστός σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού, ανακοίνωσαν η διεύθυνση και τα συνδικάτα των εργαζομένων σε αυτό το συμβολικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σήμα κατατεθέν του Παρισιού, ο Πύργος ήταν κλειστός στις 11.30 π.μ., την ώρα που ανοίγει για το κοινό, μετά την κήρυξη της απεργίας του προσωπικού, ανακοίνωσε η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE).

 Το μνημείο δέχεται αυτή την περίοδο, που η τουριστική προσέλευση είναι χαμηλή, περίπου 6.000 επισκέπτες ημερησίως και σχεδόν έξι εκατομμύρια ετησίως.

«Διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη μεταξύ της διεύθυνσης και των εκπροσώπων των εργαζομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση της SETE, που εκφράζει τη λύπη της «για την ταλαιπωρία των επισκεπτών οι οποίοι ήδη βρίσκονται στον προαύλιο χώρο».

Τα συνδικάτα ψήφισαν κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις μετά το προσκλητήριο των συνδικάτων CGT και της Εργατικής Δύναμης (FO), τα οποία καταγγέλλουν κυρίως τον «άκαρπο κοινωνικό διάλογο» και τη «σκόπιμη απουσία διαφάνειας σε στρατηγικές αποφάσεις» που θα ληφθούν. Στον Πύργο του Άιφελ απασχολούνται 300 εργαζόμενοι.

Το μνημείο είχε κλείσει για το κοινό τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων κι ενώ στο Παρίσι διεξάγονταν οι αγώνες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

πηγη:koolnews