Κατά ένα δευτερόλεπτο μεγαλύτερη θα είναι φέτος η παραμονή της Πρωτοχρονιάς!f

Σύμφωνα λοιπόν με τα Φροντιστήρια Φάκα ανακοινώνουν ότι τα ρολόγια μας θα κάνουν άλμα κατά ένα δευτερόλεπτο την 31η  Δεκεμβρίου 2016 και θα δείξουν 23:59:59, 23:59:60 , 00:00:00 αντί του προβλεπόμενου 23:59:59, 00:00:00. Σε μεγάλες πόλεις ανά το παγκόσμιο οπού αναμένουν το νέο έτος στις πλατείες , συνηθίζετε να προσφωνείτε το μηδέν  δυο φορές δηλαδή 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1,0,0 και μετα να αλλάζει το έτος .

Το εμβόλιμο δευτερόλεπτο το οποίο καθορίζετε από την Διεθνή υπηρεσία που παρακολουθεί τον χρόνο  και επιβλέπει την Παγκόσμια συντονισμένη ώρα(UTC).
Αυτό συμβαίνει διότι η ταχύτητα περιστροφής της Γης μειώνετε χρόνο με το χρόνο, έτσι  αφού η ταχύτητα μειώνετε τότε ο χρόνος περιστροφή της Γης θα μεγαλώνει πέραν των 24 ωρών , ο λεγόμενος αστρικός χρόνος , αυτή η συσσώρευση του επιπλέον χρόνου εκτονώνετε κάθε λίγα χρονιά μέσω των εμβόλιμων δευτερολέπτων.

Ο κύριοι λόγοι της επιβράδυνσης της ιδιοπεριστροφης της Γη οφείλετε στις βαρύτιμές αλληλεπιδράσεις με την Σελήνη , τις συνεχόμενες παλλοιριες  στους ωκεανούς οι οποίες προκαλούν μεγάλες τριβές με τον φλοιό της Γης και επιπλέον λόγω της ταλάντωσης του άξονα της Γης.
Ήδη Στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής (NPL) οι φυσικοί προσπαθούν να συγχρονίσουν την Παγκόσμιο συντονισμένη Ώρα μέσων των ακριβέστατων Ατομικών Ρολογιών που διατηρούν.

Τα  ατομικά ρολόγια είναι τα πλέον αξιόπιστα ρολόγια αφού ο χρόνος βασίζετε στις διασπάσεις του πυρήνα του στοιχείου Κάσιου και ο χρόνος ο οποίος μετράνε ονομάζετε ατομικός χρόνος.

Αυτό το διπλό άλμα του δευτερολέπτου στο παρελθόν προκάλεσε πολλά προβλήματα στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών με αποτέλεσμα πολλές αεροπορικές πτήσεις να επηρεαστούν, ιστοσελίδες, δορυφόροι GPS,  ηλεκτρονικά ταχυδρομεία  και άλλες πολλές ηλεκτρονικές υπηρεσίες να παρουσιάσουν προβλήματα λειτουργίας,προβλήματα τα οποία οι μεγάλες βιομηχανίες λογισμικών προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και επιπλέον εισηγούνται όπως καταργηθεί το εμβόλιμο δευτερόλεπτο.

Το πρώτο εμβόλιμο δευτερόλεπτο έγινε το 1972 και παρόλα τα προβλήματα που δημιουργεί κάθε φορά ,είναι αναγκαία, διότι ο μεν ατομικός χρόνος είναι σχεδόν αλάνθαστος και ρέει χωρίς μεταβολές ο δε αστρικός χρόνος παρουσιάζει μεταβολές λόγω διάφορων παραμέτρων αρά αναπόφευκτα πρέπει κάθε λίγο χρονιά να γίνεται συντονισμός.

sigmalive