Ιταλία: Εικόνες καταστροφής στο ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα – Οι διασώστες δεν βρίσκουν επιζώντες

Πολλοί άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους στο ξενοδοχείο Rigopiano, στην περιφέρεια της Πεσκάρα, στην κεντρική Ιταλία, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να εντοπίσουν επιζώντες, όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση της Rai.

Το Rigopiano, στην τοποθεσία Φαρίντολα, καταπλακώθηκε χθες από χιονοστιβάδα, η οποία αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των ισχυρών σεισμών της Τετάρτης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, μέρος του κτιρίου μετακινήθηκε κατά δέκα μέτρα.

 

Ένας άντρας ανασύρθηκε νωρίτερα νεκρός, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι στη λίστα των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 30 άνθρωποι. Μόνο δυο άτομα διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, τα οποία όμως βρίσκονταν έξω από το κτίριο την ώρα που η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το ξενοδοχείο. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανασύρθηκαν δύο ακόμα νεκροί από τα συντρίμμια.

Ένοικοι του ξενοδοχείου είχαν καλέσει σε βοήθεια την ιταλική Πολιτική Προστασία χθες αργά το βράδυ, δηλώνοντας ότι υπήρχαν αγνοούμενοι. Ωστόσο, η προσέγγιση του ξενοδοχείου ήταν πολύ δύσκολη λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας.

Το ξενοδοχείο απέχει τέσσερα χιλιόμετρα από το πλησιέστερο χωριό και από χθες το πρωί είχαν διακοπεί οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Η χιονοστιβάδα, εκτός από την κατάρρευση δυο ορόφων του ξενοδοχείου, προκάλεσε, παράλληλα, και την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με θερμοκρασία η οποία τη νύχτα αγγίζει συχνά τους οκτώ βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σε λίγη ώρα, αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, στο σημείο της τραγωδίας και ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. «Είμαστε όλοι με κομμένη την ανάσα, και ελπίζουμε να μπορέσουν να βρεθούν επιζώντες», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.   Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε παράλληλα από τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας, να προσφέρουν όλη τη δυνατή βοήθεια, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η οποία δημιουργήθηκε λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων και των τεσσάρων ισχυρών σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν χθες στην κεντρική Ιταλία.

Πηγή: www.lifo.gr