Ινδός γιατρός θα σώσει αφιλοκερδώς τη ζωή της πιο «παχύσαρκης γυναίκας» του κόσμου

Μια Αιγύπτια, που θεωρείται η πιο παχύσαρακη γυναίκα στο κόσμο, θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Ινδία προκειμένου να καταφέρει να χάσει βάρος, δήλωσε ο γιατρός που θα την εγχειρίσει.   Ο Ινδός χειρουργός Μουφαζάλ Λακνταουάλα πρότεινε ο ίδιος να αναλάβει αφιλοκερδώς την επέμβαση αφού έμαθε την ιστορία της Εμάν Άχμεντ Αμπντ ελ Άτι, η οποία ζυγίζει περίπου 500 κιλά, σύμφωνα με τα τοπικά μμε.

«Η αδελφή της περιέγραψε ότι δεν έχει βγει από το δωμάτιό της εδώ και 25 χρόνια. Εγώ είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να βοηθήσω. Θα το κάνω αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η 36χρονη γυναίκα αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στη Βομβάη την επόμενη εβδομάδα έπειτα από την προσωπική παρέμβαση της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας προκειμένου να της χορηγηθεί βίζα.   Όταν το αίτημά της για έκδοση θεώρησης εισόδου απορρίφθηκε, ο χειρουργός της έστειλε ένα μήνυμα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην υπουργό Σούσμα Σβαράτζ προκειμένου να την ενημερώσει για την υπόθεση. Λίγες ώρες μετά, η υπουργός απάντησε θετικά και βοήθησε να βρεθεί λύση.   Η οικογένεια της ασθενούς είπε στον γιατρό ότι η 36χρονη έχει διαγνωστεί με τη νόσο ελεφαντίαση.

Η Αμπντ ελ Άτι θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για δύο μήνες στην Ινδία προτού μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Αίγυπτο.

Πηγή:www.lifo.gr