Θύμα τροχαίου η πρωθυπουργός της Πολωνίας

Μετά από σύγκρουση με ένα μικρό Fiat 600, που οδηγούσε ένας 21χρονος, το βράδυ της Παρασκευής στο Οσβιέτσιμ, η πρωθυπουργική λιμουζίνα ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε ένα δέντρο.

Η Σίντλο υποβλήθηκε αρχικά σε εξετάσεις σε τοπικό νοσοκομείο και αργά τη νύχτα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας.

Η κατάσταση της πρωθυπουργού “είναι σταθερή (…) Μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της” είπε στους δημοσιογράφους ο Ράφαλ Μπότσενεκ, χωρίς όμως να πει σε τι εξετάσεις υποβλήθηκε η 53χρονη Σίντλο. Δεν διευκρίνισε επίσης αν η πρωθυπουργός θα προεδρεύσει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

“Αισθάνεται καλά, αν και δεν της είναι καθόλου εύκολο, αφού ενεπλάκη σε ατύχημα”, πρόσθεσε. Στο νοσοκομείο βρίσκεται υπό παρακολούθηση και το πότε θα πάρει εξιτήριο θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς.

Ο οδηγός του πρωθυπουργικού οχήματος και ένας σωματοφύλακας της Σίντλο τραυματίστηκαν επίσης και νοσηλεύονται. Ο ένας από τους δύο άνδρες φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, ο νεαρός οδηγός του Φίατ παραδέχτηκε ότι έφταιγε εκείνος. Του ασκήθηκε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και έχει αφεθεί ελεύθερος. Κινδυνεύει πάντως να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και τριών ετών.

Τροχαίο ατύχημα - Πρωθυπουργός - Πολωνία

AP - Τροχαίο ατύχημα - Πρωθυπουργός - Πολωνία

ant1iwo