Θα ρίξει χιόνι (μάλλον) στη Λευκωσία τα ξημερώματα

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες και ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσουν το νησί τις επόμενες ώρες.
Απόψε γύρω στις αυγινές ώρες και μέχρι αύριο το μεσημέρι περίπου, θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού και ορεινά, όπου αναμένονται λίγες τοπικές ελαφριές νεφώσεις και λίγα χιόνια τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις τοπικά από τα 600 μέτρα και άνω.

Εάν έχουμε φαινόμενα τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές του εσωτερικού, αλλά και σε άλλες πεδινές περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού θα είναι υπό τη μορφή χιονιού ή χιονόνερο.

Δεν αναμένεται όμως χιονόστρωση σε πεδινή περιοχή. Στο υπόλοιπο νησί ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης ελαφριάς βροχής, μικρής διάρκειας. Ο καιρός σύντομα βελτιώνεται, από το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι, έως ισχυροί 4 – 5 μποφόρ και στα ανατολικά παράλια και προσίνεμα ορεινά, ισχυροί 5 – 6 μποφόρ, κάνοντας το κρύο πιο αισθητό.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 8 – 9 βαθμούς κελσίου, στο εσωτερικό, 10 – 11 βαθμούς στα ανατολικά παράλια και βόρεια παράλια, 12 -13 βαθμούς στα νότια και δυτικά παράλια και -4 βαθμούς στη χιονίστρα. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει. Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται από 4 – 7 περίπου βαθμούς, πιο κάτω της κανονικής ανάλογα με την περιοχή.

Πηγή:city