Θα βρέχει λάσπη μέχρι την Πέμπτη

Μετά από τον αίθριο καιρό επιστρέφουμε και πάλι στις βροχές και καταιγίδες. Οι προβλέψεις του τμήματος μετεωρολογίας κάνουν λόγο για καταιγίδες τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή και με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα το βράδυ της Πέμπτης.

«Περισσότερα φαινόμενα αναμένονται από ένα νέο σύστημα μία νέα διαταραχή από την Πέμπτη το απόγευμα κυρίως την Πέμπτη την νύχτα θα δώσει περισσότερες βροχές. Το σύστημα αυτό κινείται γρήγορα  και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι φαίνεται να μας εγκαταλείπει σταδιακά,» ανέφερε ο Παναγιώτης Γεωργίου, λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Τα επίπεδα ρύπανσης από τη σκόνη που κάλυψε την Κύπρο, ήταν υψηλά με αποτέλεσμα η 24ωρη τιμή να αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ τα 50 μικρογραμμάρια που καθορίζονται από την σχετική νομοθεσία. Μάλιστα στις 10 το πρωί τα επίπεδα της σκόνης σε Λευκωσία και Πάφο έφθασαν στο πορτοκαλί επίπεδο ενώ οι υπόλοιπες επαρχίες ήταν στο κίτρινο.

Αποτέλεσμα το τμήμα επιθεώρησης εργασίας να προειδοποιεί τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την επικινδυνότητα της διακίνησης σε ανοικτούς χώρους και τους εργοδότες να λάβουν μέτρα για τους υπαλλήλους τους.

Ο κ Σαββίδης Λειτουργός Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας  μας ανέφερε πως « Όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα για προληπτικούς και προστατευτικούς λόγους προβαίνουμε σε έκδοση μίας σχετικής ανακοίνωσης να είναι ο κόσμος προσεκτικός ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινούνται στο ύπαιθρο.»

Η σκόνη θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα εξασθενήσει λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που αναμένονται.

Πηγή:ant1iwo