Η συγκινητική στιγμή που ένας σκύλος απελευθερώθηκε μετά από 15 χρόνια (Βίντεο)

Ένας ηλικιωμένος σκύλος απελευθερώθηκε μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων κρατούνταν δεμένος σε ένα μικροσκοπικό σπιτάκι στην αυλή του αφεντικού του, στο Suffolk County της Νέας Υόρκης.

Ο Bear, όπως είναι το όνομα στο οποίο ακούει το χαριτωμένο σκυλάκι, ήταν αναγκασμένος να κουβαλάει σχεδόν σε όλη του τη ζωή τη βαριά αλυσίδα με την οποία ήταν δεμένος και να επιβιώνει κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ το αφεντικό του αδιαφορούσε για τη φροντίδα του.

Μία τοπική ομάδα διάσωσης ζώων έβαλε επιτέλους τέλος στον εφιάλτη αυτού του ζώου και τον απελευθέρωσε. Το αφεντικό του, τα στοιχεία του οποίου ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί, ούτε μέχρι στιγμής έχει επιβαρυνθεί με την κατηγορία του «βασανισμού σε ζώο», συμφώνησε με την απελευθέρωση του ζώου.

Η ομάδα διάσωσης σε σχετική δήλωση ανέφερε: «Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή αυτού του ζώου. Η αποστολή μας είναι να βοηθούμε τα ζώα που το έχουν ανάγκη, αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό χωρίς τη συμβολή της κοινωνίας».

Ο Bear είναι πλέον ασφαλής και ψάχνει για ένα νέο, φιλόξενο σπίτι!