Η Κύπρος κληρώθηκε στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 περιόδου 2017 – 2019.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ελβετία η διαδικασία της κλήρωσης για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 περιόδου 2017 – 2019.

Η Κύπρος κληρώθηκε στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Τουρκία, την Ουγγαρία και τη Μάλτα.

Με την Τουρκία βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι στον ίδιο όμιλο της προκριματικής φάσης για τη διοργάνωση 2015 – 2017.

Στη σημερινή κλήρωση έλαβαν μέρος 54 ομάδες που κληρώθηκαν σε εννέα ομίλους των έξι ομάδων. Για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος Γιβραλτάρ και Κόσσοβο.

Από κάθε όμιλο απευθείας στην τελική φάση θα περάσουν οι πρώτες ομάδες (9) και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες των εννέα ομίλων θα παίξουν σε διπλούς αγώνες μπαράζ όπου θα κριθούν άλλα δύο εισιτήρια.

Η Κύπρος συμπεριλήφθηκε στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τη Λιθουανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, τη Λετονία και την Εσθονία.

Στην τελική φάση που θα γίνει στην Ιταλία θα λάβουν μέρος δώδεκα ομάδες. Η Ιταλία που θα φιλοξενήσει την τελική φάση δεν περνά από προκριματικές φάσεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της UEFA οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα αρχίσουν στις 20-28 Μαρτίου 2017.

Την ΚΟΠ στη σημερινή κλήρωση εκπροσώπησαν ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων κ. Άδωνις Προκοπίου και ο προπονητής της ομάδας κ. Νίκος Ανδρονίκου

tvonenews