Επτά πρόσωπα από τη Λάρνακα πίσω από το κύκλωμα απάτης σε φιλανθρωπικό ίδρυμα!

Επτά πρόσωπα, όλα από τη Λάρνακα, βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα απάτης που αποκαλύφθηκε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο ίδρυσαν και χρησιμοποιούσαν ως καμουφλάζ για την παράνομη δράση τους. Στόχος, το εύκολο κέρδος, με τους επιτήδειους να εκμεταλλεύονται τον αλτρουισμό και τις κοινωνικές ευαισθησίες των πολιτών.

Οι ματσαράγκες γίνονταν μέσω του Παγκύπριου Ιδρύματος Στοργής και Αγάπης για τα Παιδιά, με έδρα τη Λάρνακα, στο όνομα του οποίου εκτυπώνονταν διάφορα έντυπα όπως περιοδικά και ημερολόγια, με σκοπό την οικονομική στήριξη δυσπραγούντων και ορφανών παιδιών, μόνο που τα έσοδα κατέληγαν στην τσέπη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η παράνομη δράση τους αποκαλύφθηκε στη Λεμεσό, όταν τρία από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα πωλούσαν περιοδικά εκ μέρους του εν λόγω φιλανθρωπικού ιδρύματος προς €5 χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις. Πολίτες που αγόρασαν το περιοδικό ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία. Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού που έσπευσαν επί τόπου διαπίστωσαν ότι δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια για τη διενέργεια του εράνου.

Ως εκ τούτου, φόρεσαν χειροπέδες στα εν λόγω πρόσωπα, τα οποία, σε καταθέσεις τους κατονόμασαν άλλους τέσσερις συνεργάτες τους που εμπλέκονται στο κύκλωμα, που δρούσε ανά το παγκύπριο.

Πηγή:larnakaonline.com