Επεισόδια στο Βερολίνο με 123 τραυματισμένους αστυνομικούς

Μια διαδήλωση μελών ακροαριστερών οργανώσεων στο Βερολίνο κατά της εκκένωσης ενός κτιρίου υπό κατάληψη κατέληξε σε συμπλοκές τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά 123 αστυνομικοί, ενώ οι αρχές προχώρησαν σε 86 προσαγωγές, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αστυνομία.

Ο αντιδήμαρχος Εσωτερικού της δημοτικής αρχής του Βερολίνου, Φραν Χένκελ, κατήγγειλε «ένα όργιο βίας της άκρας αριστεράς» και μια «κατάχρηση» του δικαιώματος της διαδήλωσης «από αναρχικούς και ταραχοποιά» στοιχεία.

Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την βιαιότερη διαδήλωση αυτού του είδους στην γερμανική πρωτεύουσα εδώ και δεκαετίες.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές συνοικίες στο κέντρο του Βερολίνου.

Εκτός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν από τις πέτρες και μπουκάλια που πέταγαν οι διαδηλωτές και τις συλλήψεις, η αστυνομία επισήμανε ότι πολλά οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ το πλήθος έσπασε βιτρίνες καταστημάτων στην πόλη. Πολλοί από τους διαδηλωτές επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την οργή των διαδηλωτών πυροδότησε η μερική εκκένωση ενός κτιρίου, στο Rigaer Strasse, που είχαν καταλάβει παράνομα ακροαριστεροί ακτιβιστές.

Στη διαδήλωση του Σαββάτου συμμετείχαν έως και 3.500 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε αναπτύξει 1.800 άνδρες στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας.