Επεισόδια στα Ιωάννινα στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου διεξαγόταν εκδήλωση για τη 104ή επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Η εκδήλωση γινόταν στο μνημείο των Μπιζανομάχων, όπου πήγε για κατάθεση στεφάνου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Στο σημείο έφτασαν αντιεξουσιαστές, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν.

Με μώλωπες και θλαστικά τραύματα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο επτά αστυνομικοί, μετά τα επεισόδια με αντιεξουσιαστές στο μνημείο των Μπιζανομάχων, λίγο μετά τις 11:00, με αφορμή την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά.

Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα πάρουν εξιτήριο, καθώς η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία έχει κάνει σε πέντε προσαγωγές. Σε δηλώσεις τους, ο περιφεριάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.

Μάλιστα, ο κ. Στέφος ανέφερε πως η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο κ. Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

Επεισόδια - Ιωάννινα - παρέλαση

ant1iwo