Επαφές επενδυτών με Τράπεζα Κύπρου μετά την εισαγωγή στο LSE

Ώθηση σε δυνητικούς επενδυτές πιθανώς να δώσει η εισαγωγή της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζο Πάτρικ Χούρικαν, υπήρξε ήδη συνάντηση της Διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου στο Λονδίνο με 80 δυνητικούς επενδυτές από διάφορες χώρες, οι οποίοι έτυχαν ενημέρωσης.

Ο κ. Χούρικαν ανέφερε ακόμα πως είναι σημαντικό ότι πλέον ακούγεται το όνομα της Κύπρου στη διεθνή χρηματαγορά και πλέον αποσυνδέεται η κυπριακή οικονομία από την ελληνική.

Η πορεία της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την άνοδο που υπήρξε κατά την πρώτη ημέρα, ήταν κυρίως σταθερή. Ως προς τις επιπτώσεις που είχε μέχρι στιγμής στο κυπριακό χρηματιστήριο, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του όγκου συναλλαγών και του ενδιαφέροντος στις συνεδρίες, κυρίως σε σχέση με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στόχος της Τράπεζας Κύπρου είναι να προσελκύσει κυρίως επενδύσεις από Ταμεία Προνοίας του εξωτερικού, τα οποία διατηρούν την επένδυσή τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με άλλα επενδυτικά ταμεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ