Εξαφανίστηκαν φάκελοι που αφορούν σκάνδαλα στην Πάφο

Φάκελοι που αφορούν στην υπόθεση διαχωρισμού της χονδρικής αγοράς έχουν χαθεί από τα αρχεία του δήμου και ο δημοτικός γραμματέας κατήγγειλε με οδηγίες του δημάρχου Πάφου την υπόθεση στην αστυνομία. 

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε ο τελευταίος που είχε τους φακέλους αυτούς ήταν ο νομικός σύμβουλος του δήμου Πολύκαρπος Φιλίππου ο οποίος δεν τους έχει επιστρέψει. Ο ίδιος απορρίπτει τις καταγγελίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

Από έρευνα που έγινε στο δήμο Πάφου τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο οι φάκελοι της υπόθεσης διαχωρισμού οικοπέδων της χονδρικής αγοράς αλλά και άλλοι δυο φάκελοι που αφορούν εν εξελίξει έρευνες όπως η περίπτωση του παραλιακού  μετώπου και το σκάνδαλο με τις πινακίδες έχουν επίσης εξαφανιστεί. Ειδικότερα  δεν εντοπίζεται το  πρωτότυπο συμβόλαιο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Πάφου αλλά και έγγραφα που έχουν να κάνουν με το σκάνδαλο των πινακίδων.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του διαχωρισμού ο δημοτικός γραμματέας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο τελευταίος που είχε τους φακέλους αυτούς σύμφωνα με στοιχεία του κεντρικού αρχείου ήταν ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πολύκαρπος Φιλίππου ο οποίος τους  παρέλαβε τον Φεβρουάριο του 2016 χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για επιστροφή τους, τονίζεται.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του δήμου Πάφου Πολύκαρπος Φιλλίπου δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χάνονται φάκελοι στο δήμο τους οποίους ανακαλύπτουν αργότερα. Πρόσφατα είπε όταν έγιναν κάποιες αλλαγές στο χώρο που φυλάσσονταν οι φάκελοι τους μετακίνησαν μέσα σε κιβώτια σε άλλο κτίριο του δήμου χωρίς να γίνεται καταγραφή ή αρχειοθέτηση.  Για την συγκεκριμένη  υπόθεση  υπενθύμισε ότι η τοπική αρχή είχε απαλλοτριώσει γη από την οικογένεια Σπαιπι προκειμένου να δημιουργήσει την χονδρική αγορά, δίπλα από την βιοτεχνική περιοχή του δήμου. Μέρος της γης που δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς της απαλλοτρίωσης ο ιδιοκτήτης ζήτησε με προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο να του επιστραφεί η γη που δεν χρησιμοποιήθηκε για τους σκοπούς της απαλλοτρίωσης.  

Οι φάκελοι της υπόθεσης είχαν καταχωρηθεί στο ανώτατο δικαστήριο, συμπλήρωσε, και στον ίδιο είχαν παραδοθεί μόνο κάποιοι φάκελοι με σχέδια τα οποία και επέστρεψε στον δημοτικό γραμματέα, όπως υποστηρίζει. Η καταγγελία έχει στόχο να μπλέξει τον ίδιο και το γραφείο του στην προσπάθεια του δημάρχου, υποστήριξε, να τον παύσει από νομικό σύμβουλο του δήμου. Υπενθύμισε ότι το ζήτημα είχε απασχολήσει και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο το οποίο είχε ταχθει εναντίον σχετικής πρότασης του δημάρχου Πάφου.  Είπε ακόμη ότι είχε εισηγηθεί τρόπους καλύτερης φύλαξης των φακέλων κυρίως κατά την διακίνηση τους από τμήμα σε τμήμα.

Πηγή:paphosblog