Εξάχρονο αγόρι έμεινε για «τιμωρία» 15 ώρες στο μπαλκόνι

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα αγοράκι, ηλικίας 6 ετών, στις Βρυξέλλες, το οποίο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έμεινε για «τιμωρία» 15 ώρες στο μπαλκόνι του σπιτιού του, εκτεθειμένο στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη βελγική πρωτεύουσα.

Άνδρες των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης βρήκαν το αγόρι το βράδυ της Τετάρτης «αναίσθητο, με υποθερμία και εμφανή υποσιτισμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας.

«Εντός του διαμερίσματος βρισκόταν και η δίδυμη αδελφή του αγοριού, μαζί με τη μητέρα (31 ετών) και τον πατριό (21 ετών)», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της εισαγγελίας. Το κοριτσάκι επίσης νοσηλεύεται καθώς φέρει – όπως και ο αδελφός της – εμφανή σημάδια κακοποίησης και υποσιτισμού.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το αγοράκι υποχρεώθηκε να μείνει στο μπαλκόνι από τις 5.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, επειδή πήγε μόνο του να φάει στην κουζίνα.

Η γαλλίδα μητέρα και ο βέλγος πατριός τέθηκαν αμφότεροι υπό κράτηση και κατηγορούνται για «βασανιστήρια ανηλίκων». Ο πατέρας ομολόγησε χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της πράξης, ενώ η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει η βελγική εισαγγελία.

(tovima.gr)