Δώρα στους ασθενείς μοίρασε το Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου

Δώρα στους ασθενείς μοίρασε το Συμβούλιο Ευημερίας Ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος που συνοδευόταν από μέλη του Συμβουλίου ανέφερε πως η ημέρα των Χριστουγέννων μας θυμίζει την απελευθέρωση του “ανθρώπινου γένους από τα δεσμά της αμαρτίας και του σατανά”.

Μεταφορικά ωστόσο συνέχισε,”μας δίνει και δυνάμεις για να πολεμήσουμε εναντίον κάθε σκλαβιάς πνευματικής, σωματικής και εθνικής “.

Σήμερα, είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, εμείς εδώ στην Κύπρο θυμόμαστε την σκλαβιά της πατρίδας μας και τις δύσκολες μέρες που περνά και που πρόκειται να περάσει με το νέο χρόνο.

Πρόσθεσε πως ως Εκκλησία πιστεύει δεν θα έπρεπε να είχαμε μπει σε αυτή τη νέα περιπέτεια ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα του κατακτητή και ακολουθώντας ότι εκείνος προδιέγραψε πριν από καιρό.

Έστω όμως και τώρα συμπλήρωσε, “θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να περισωθεί το κύρος και η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας” αφού όπως εκτίμησε, “ είναι το τελευταίο μας όπλο για να μπορέσουμε να απευλευθερωθούμε και να προσπαθήσουμε ως ένας άνθρωπος όλοι μας, να αποτρέψουμε τα κακά του εποικισμού και τα κακά της κατοχής αλλά και για να αποτραπεί η υλοποίηση των σχεδίων της Τουρκίας”.

Ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε πως τα σχέδια της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα αφού είναι η κατάκτηση και η τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Ευχήθηκε επίσης όπως γεννηθείς σήμερα Ιησούς Χριστός να μας φωτίζει να μας ενδυναμώνει και να ευλογήσει όπως το νέο έτος στο οποίο μπαίνουμε σε λίγο να είναι και το έτος απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ