Δημόσια Υπηρεσία: Τέρμα οι κακές πρακτικές του παρελθόντος

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο που διευρύνει την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ, Μιχαήλ Ολυμπίου στα Λύμπια.

Υπογράμμισε επίσης, ότι δεν γίνεται οι προσλήψεις να είναι ο μόνος τρόπος κάλυψης των αναγκών.

Όπως είπε «Εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής, νομοσχέδιο που διευρύνει αυτή την κινητικότητα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Θεωρώ πως αυτό το μέτρο το έχουμε ανάγκη. Δεν μπορεί να υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό σε υπηρεσίες, τμήματα του δημόσιου τομέα και να μην μπορούν να αξιοποιηθούν.»

Σε ότι αφορά στη συμφωνία για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, που υπέγραψαν Υπουργείο Οικονομικών και ΠΑΣΥΔΥ, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως είναι μια πολύ σημαντική και διαφορετική ρύθμιση που τερματίζει κακές πρακτικές του παρελθόντος.

Ο Υπουργός εξηγεί ότι «Έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο επεκτείνει επ’ αόριστο την παγοποίηση των προσλήψεων. Δεν σημαίνει απαραιτήτως απαγόρευση των προσλήψεων. Θα μπορούν να γίνονται αλλά όχι αυτομάτως- όχι μαζικά- όχι ανεξέλεγκτα αλλά μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης των αναγκών και έγκρισης τελικά από τη Βουλή»

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη δημόσια υπηρεσία είναι και ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Νουρής.

Όπως δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ «Είναι η ώρα που θα πρέπει τα κοινοβουλευτικά κόμματα να τοποθετηθούν ξεκάθαρα σε θέματα άλλων σοβαρών μεταρρυθμίσεων, κάποια εκ των οποίων είναι ήδη ενώπιον του Κοινοβουλίου, όπως αυτό της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. »

Για τις θέσεις προαγωγής, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως δεν οδηγούν σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων γι’ αυτό και μπορούν, όπως είπε, να γίνονται κανονικά.

Πηγή:ant1iwo