Δεν είναι γραμμάτιο τύπου “Κενεβέζου” η υγεία Κ.Πρόεδρε

Στην προσπάθεια του ο Γιώργος Παμπορίδης να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τα προβλήματα στον τομέα της υγείας ομολόγησε μια πικρή αλήθεια: Πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε εφαρμογή πολυασφαλιστικού συστήματος και όχι μονοασφαλιστικού ως είχε συμφωνηθεί από τους κοινωνικούς εταίρους. Δεν το είχαν παραδεχτεί μέχρι τώρα . 
Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ξόδευσε εκατοντάδες χιλιάδες σε εμπειρογνώμονες για να τους βγει η εξίσωση του πολυασφαλιστικού, λεφτά του δημοσίου, σπατάλησαν τρία χρόνια και εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων οδήγησαν τον τομέα της υγείας στην ολοκληρωτική κατάρρευση. Αυτό δεν το λέμε εμείς , το αποδεικνύει η φυγή των γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι κραυγές απελπισίας νοσηλευτών και ασθενών.
Είναι επόμενο να αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για όλη αυτη την κατάντια ιδιάιτερα τώρα που τους έπιασαν και προεκλογικες εξάρσεις.
Να σημειωθεί ότι στο μόνο θέμα που η κυβέρνηση προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην Τροικα ήταν για να υπερασπιστεί όχι το συμφέρον του πολίτη, αλλά των ασφαλιστικών εταιριών. Και όλα αυτά όταν Τρόικα , Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έλεγαν πως δεν αντέχει η Κύπρος το πολυασφαλιστικό.
Και ναι κατέθεσε ο Υπουργός μετά από δικές μας πιέσεις και άλλων κομμάτων τα νομοσχέδια με πολλά κενά ‘ομως. Και αυτά τα κενά αφορούσαν πολλά και σημαντικά.Όπως οι συνεισφορές των εργαζομένων. Αυτή η κυβέρνηση ακούει μονίμως τους εργοδότες, το κεφάλαιο και ποτέ το λαό. Γι αυτό και η πρόταση τους, όπως διατυπώθηκε δια στόματος Υπουργού στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας ήταν για ισόποσες συνεισφορές εργοδοτών εργαζομένων παραβιάζοντας κάθε συμφωνηθέν πλαίσιο .
Και επιτέλους ας έρθει ο Υπουργός Οικονομικών με τον Υπουργό Υγείας στη Βουλή αντάμα, να λύσουμε και αυτό το θέμα διγλωσσίας. Ο ένας να λέει οτι προχωρά το ΓΕΣΥ, no matter what, και ο άλλος να ζητά κονδύλια μισού εκατομμυρίου και βάλε για να κάνει αναλογιστικές μελέτες που θα ολοκληρωθούν το 2018. ( Είναι στα πρακτικά της βουλής).
Και τώρα στο δια ταύτα . Στην προσπάθεια της η κυβέρνηση Αναστασιάδη να βολέψει τα συμφέροντα των συνήθη πρωταγωνιστών διέλυσε τον τομέα της υγείας. Έρχονται εκλογές και ξέρουν ότι το ζήτημα αυτό θα ειναι κόλαφος . Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για βόλεμα ημετέρων με διορισμούς στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο, και πλήρωση θέσεων με συνοπτικές και χαριστικές διαδικασίες.
Πρόκειται για την υγεία του κόσμου και η συμπεριφορά τους είναι ασυγχώρητη και εγκληματική. Τι να κάνουν λοιπόν για να το σώσουν; έπιασαν δουλειά οι επικοινωνιολόγοι και επειδή πρόβλεψαν την αντίδραση μας , μας έριξε και το φαιδρό ο Υπουργος υγείας ” υπαναχωρείτε στις δεσμευσεις σας λόγω εκλογών”.Λες και δεν είναι καταγεγραμμένη η ιστορία του ΓΕΣΥ ή εξαφανίστηκαν τα βίντεο των τελευταίων 5 χρόνων ή τις πήρε ο άνεμος τις προειδοποιήσεις μας και τις ανακοινώσεις για τη διάλυση των νοσοκομείων. Και να ξερει ο κ. Υπουργός οτι αν νομίζει οτι θα μας φιμώσει με αυτή την πρόφαση για να τη βγάλει καθαρή μια κυβερνηση που για τρια χρονια πολεμούσε το ΓΕΣΥ μεχρι να βολέψει τους φίλους του ο πρόεδρος Αναστασιαδης και πάλι λάθος δρόμο ακολουθεί γιατι οπως ειπα υπαρχει και μια προιστορια καταγεγραμμένη.
Κύριε Υπουργέ σας παρακαλώ θυμίστε τον πρόεδρο ότι τα γραμμάτια τυπου ‘Κενεβέζου’ εξοφλούνται με κάποιες χιλιάδες επιβάρυνση του δημοσίου , τα γραμμάτια όμως των ασφαλιστικών εταιριών στοίχισαν την Υγεία του λαού.
Της βουλετού του ΑΚΕΛ , Αριστερά, Νέες Δυνάμεις Ειρήνης Χαραλαμπίδου.
Πηγή:sigmalive