Αρχιεπισκόπος: Οι δηλώσεις μου παρερμηνεύτηκαν!

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του, όσο αφορά τους Ομοφυλόφιλους, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στη συνάντηση του που είχε με τον ΠτΔ.

“Τα σχολεία που ανήγγειλα προχθές ότι θα κάνουμε”, διευκρίνισε “δεν είναι για να μην υπάρχουν ομοφυλόφιλοι σε αυτά τα σχολεία. Θέλουμε να πάρουμε τα παιδάκια των 2,5 και 3 ετών, να ξεκινήσουμε από τα νηπιαγωγεία, γιατί θέλουμε μέσα στη ψυχή τους να βάλουμε τον Χριστό. Θέλουμε να βγάζουμε σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία, είμεθα λίγοι και θέλουμε όλοι να είναι όλοι προσωπικότητες. Θέλουμε και γνώσεις να δίνουμε στα παιδιά αλλά θέλουμε και ήθος. Αν δεν υπάρχει ήθος…, δυστυχώς στο δημόσιο σχολείο είναι δεμένα τα χέρια των δασκάλων και καθηγητών και πάνε με τον αυτόματο πιλότο. Εμείς θα τροχιοδρομήσουμε γιατί θέλουμε να βγάλουμε σωστούς νέους, σωστές προσωπικότητες που έχει ανάγκη ο τόπος”.

Ερωτηθείς αν έχουν παρερμηνευθεί οι δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως έχουν παρερμηνευθεί.

“Με ρώτησαν για τους ομοφυλόφιλους. Και είπα για μας είναι εκτροπή, βάσει του Ευαγγελίου του Χριστού. Οταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος λέει ότι “βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι” τί θέλουν να πω εγώ ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας; Να τους σιουμαλίζω και να πω γίνετε όλοι ομοφυλόφιλοι; Ντροπή τους. Εχουν ξετσιπωθεί. Και κάνουν παρελάσεις υπερηφάνειας. Να χαίρονται και την υπερηφάνεια τους. Δεν με ενδιαφέρει για αυτούς τους ανθρώπους. Άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι τι να τους κάνω. Γι`αυτό θέλουμε να κάνουμε τα σχολεία για να βγάζουμε ανθρώπους με ήθος”, δήλωσε.

Σε παρατήρηση ότι η Εκκλησία πρέπει να ενδιαφέρεται για όλους και “να αγαπάνε αλλήλους”, ο Αρχιεπίσκοπος είπε: “Ενδιαφερόμεθα για όλους. Δεν τους μισούμε. Τους αγαπούμε. Ναι, αλλά κάπου το έχουν παρακάνει. Και ανέφερα προχθές, αλλά δεν το προσέξετε εσείς οι δημοσιογράφοι εκείνο. Ο άνθρωπος ήταν ο ίδιος πάντοτε. Δεν είναι σήμερα που έγιναν ομοφυλόφιλοι. Πάντοτε υπήρχαν ομοφυλόφιλοι, και πριν 200 χιλιάδες χρόνια, όχι σήμερα. Αλλά με το ήθος που επικρατούσε δεν τους πήγαινε να το υπερηφανεύονται. Σήμερα το υπερηφανεύονται. Δεν συμφωνώ με αυτό.”

Σε παρατήρηση ότι σήμερα υπάρχει ελευθερία έκφρασης και αν δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να λέγει το σεβομαι έστω και αν διαφωνώ, ο Αρχιεπίσκοπος είπε:“Σέβομαι τον άνθρωπο αλλά σας επαναλαμβάνω: πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας, της Εκκλησίας και του Χριστού είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού. Σας λέω τι λέει το Ευαγγέλιο. Αν φύγω από το χώρο του Ευαγγελίου και τους στόχους του Ευαγγελίου, δεν είμαι χριστιανός. Εγώ θέλω να είμαι χριστιανός. Και αν δεν σας αρέσει αυτό, γειά σας και χαρά σας”.