Ανδρέας Βύρας : «Να έχουμε λόγο στο λιμάνι»

Σαφή ρόλο και λόγο στις διαδικασίες για τον καθορισμό της μορφής που θα πάρει η ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ζήτησε από τον Υπουργό Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας.

Σε συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη με τον Μάριο Δημητριάδη, ο κ.Βύρας ενημερώθηκε για την τρέχουσα διαδικασία, η οποία αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επίδοξους επενδυτές καθώς και για την μελέτη που ετοίμασε ο οίκος «Ernst and Young» για σκοπούς εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μελέτη περιλαμβάνει τρία σενάρια που προτείνουν οι μελετητές κι έχουν επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη του λιμανιού, αλλά με ταυτόχρονες εμπορικές χρήσεις. Ο Ανδρέας Βύρας ζήτησε από τον Μάριο Δημητριάδη όπως ο Δήμος Λάρνακας να έχει έμπρακτη και ουσιαστική συμμετοχή στις διαδικασίες που γίνονται, αλλά και που θα γίνουν στο μέλλον αναφορικά με την τελική μορφή που θα πάρει η ανάπτυξη στο λιμάνι και στη μαρίνα.

Στο μεταξύ, ο Μάριος Δημητριάδης συνέχισε τις συναντήσεις του με τα κόμματα, ενημερώνοντάς τα για τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επενδυτές για το λιμάνι Λάρνακας. Την Πέμπτη (29/12) συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Συμμαχίας Πολιτών, ενώ την ερχόμενη Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ. Αντικείμενο των συζητήσεων με τα κόμματα είναι και το γνωστό θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες με το κονδύλι για την πληρωμή της μελέτης ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων ανέφερε ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα καταψήφισης του συγκεκριμένου κονδυλίου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Όλα τα κόμματα είναι θετικά στο να προχωρήσει το έργο και να εξευρεθεί ο κατάλληλος τρόπος ώστε να επανέλθουν τα κονδύλια», σημείωσε. Από την πλευρά του ο Γ. Λιλλήκας δήλωσε ότι εξαρχής δεν υπήρχε καμία πρόθεση να παγώσει το κονδύλι για την ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας και καταλόγισε την ευθύνη στην Κυβέρνηση επειδή, όπως είπε, δεν διαχώρισε το λιμάνι από τους υπό αποκρατικοποίηση φορείς. Τέλος, ανάφερε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να ψηφίσει το κονδύλι με την επαναφορά του στη Βουλή και κατέθεσε εισηγήσεις στον αρμόδιο υπουργό, ώστε αυτό να γίνει κατορθωτό εντός του επόμενου μήνα.

 Πηγή:larnakaonlinel.com