Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα!

Διαβάστε να γνωρίζετε το βιογραφικό του νέου Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα…

Ο Ανδρέας Βύρας γεννήθηκε στην Λάρνακα στις 27/02/1978 και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Δημόσια Διοίκηση και Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στην Χρηματοοικονομική καθώς επίσης και ΜΒΑ στο Πανεπιστήμιο του Southampton.

Με το πέρας των σπουδών του εργάστηκε για 2 χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών στην υπηρεσία ΦΠΑ και μετά εργάστηκε για περίπου 10 χρόνια στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας ως Εσωτερικός Ελεγκτής και Γενικός Διευθυντής / Γραμματέας. Από το 2015 εργάζεται ως Διευθυντής Διεύθυνσης Ανάκτησης Χρεών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε για τρία χρόνια μέλος της Φ.Ε.ΠΑΝ , διετέλεσε ταμίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας και από το διάστημα 2003-2009 μέλος του Δ.Σ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, από το 2009 ως και το 2013 διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και παράλληλα Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προήδρευσε της Συνάντησης Γενικών Διευθυντών για Θέματα Νεολαίας. Επίσης αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε δεκάδες συναντήσεις για θέματα νεολαίας τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης. Διετέλεσε επίσης για σειρά ετών μέλος του Κεντρικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ και εξελέγη μέλος της Κ.Ε ΑΚΕΛ στο 21ο Συνέδριο το 2010.

Πηγή:larnakaonline.com