Όλα του ΓεΣΥ δύσκολα – Ανοικτά παραμένουν δεκάδες ζητήματα

Ανοικτά παραμένουν δεκάδες ζητήματα, τη στιγμή που τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης βρίσκονται σε προχωρημένη συζήτηση στη Βουλή.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα ευρήματα της μελέτης που διενήργησε ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, τα οποία κάνουν λόγο για ανάγκη επικαιροποίησης των οικονομικών δεδομένων
Τον μίτο της Αριάδνης φαίνεται να προσπαθούν να ξεμπλέξουν οι εμπλεκόμενοι στον τομέα της Υγείας, μιας και οι διαδικασίες εφαρμογής της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων μοιάζουν πιο περίπλοκες από ποτέ. Εκτός αυτού, η κάθε πλευρά (ασθενείς, γιατροί και εργοδότες) εμμένει στις δικές της θέσεις σχετικά με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, με αποτέλεσμα το τοπίο γύρω από τη μεταρρύθμιση του τομέα να παραμένει θολό. Αν και έχουν μείνει μόνο έξι μήνες μέχρι τη λειτουργία του Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου που θα «τρέξει» την αυτονόμηση (σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη για την Υγεία, της οποίας προήδρευσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτή τοποθετήθηκε την πρώτη Ιουνίου) εντούτοις, τίποτα δεν φαίνεται να είναι ακόμη ξεκάθαρο.

 

Πηγή:sigmalive