Έκθεση της ΕΕ: Τουλάχιστον 1.700 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη

Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είδε την Τετάρτη το φως της δημοσιότητας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προκύπτουν, σύμφωνα με αυτήν ότι  τουλάχιστον 1.700 μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν επιστρέψει στις χώρες της Ευρώπης από τις οποίες κατάγονται.

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται η πιθανότητα να έχουν λάβει ειδικές οδηγίες, ώστε να προβούν σε τρομοκρατικές ενέργειες το επόμενο διάστημα.

Η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ένας αριθμός 5.000 Ευρωπαίων που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και στα παρακλάδια του στη Συρία και το Ιράκ. Ως εκ τούτου, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 1)Εφόσον γνωρίζουν ότι έχουν επιστρέψει 1.700 άτομα-μέλη του ISIS, πώς και γιατί τους επετράπη η είσοδος και 2)τα άτομα αυτά έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση, ή έχουν χαθεί τα ίχνη τους;

Η έκθεση αναφέρει επίσης πως περίπου 5000 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών έχουν στρατολογηθεί από το ISIS, με περίπου 2.500 από αυτούς να παραμένουν στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ.

Γίνεται επίσης διαχωρισμός των συγκεκριμένων τρομοκρατών σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν ειδική εκπαίδευση και θα πολεμήσουν στα πεδία των μαχών που μαίνονται και σε αυτούς που εκπαιδεύονται ώστε να μεταφέρουν την τρομοκρατία πίσω στην Ευρώπη.

Πηγή:ant1iwo