Άνδρας πνίγηκε αβοήθητος στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του μετανάστη Πάτεϊ Σαμπάλι, 22 ετών από την Γκάμπια, ο οποίος αυτοκτόνησε, πέφτοντας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, από τα παραπλέοντα πλοιάρια των τοπικών συγκοινωνιών της Βενετίας, όταν οι επιβάτες είδαν τον άνδρα να πνίγεται, κάποιος έριξε τρία σωσίβια, αλλά ο Σαμπάλι δεν κολύμπησε για να τα πιάσει. Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται ότι κανένας από τους επιβάτες και τους υπεύθυνους των τοπικών συγκοινωνιών, δεν βούτηξε για να τον βοηθήσει. Το ερώτημα που τίθεται με έμφαση στην Ιταλία τις ώρες αυτές, είναι: «Εάν ήταν Ιταλός ή Ευρωπαίος, η συμπεριφορά των ανθρώπων θα ήταν η ίδια, ή θα έσπευδαν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν;».

Στο βίντεο, ακούγεται κάποιος να φωνάζει «Αφρική, πετάξτε του το σωσίβιο» και στην συνέχεια, να συμπληρώνει: «αυτός είναι χαζός, θέλει να πεθάνει».

Ο Πάτεϊ Σαμπάλι ανασύρθηκε νεκρός τρεις ώρες μετά την τραγική αυτή σκηνή. Όπως έγινε γνωστό, είχε φτάσει στο Ποτσάλο της Σικελίας και η ακραία αυτή πράξη του οφειλόταν πιθανότατα στο ότι οι ιταλικές Αρχές δεν εννοούσαν να του ανανεώσουν την αρχική άδεια παραμονής, που του είχε χορηγηθεί για ανθρωπιστικούς λόγους.

enikosgr