Μην νιώθετε δικαιωμένοι… Γιατί δεν είσαστε…

Mειδιάζετε και κρυφογελάτε… Βλέπετε τον Τσίπρα που ενώ διαδήλωναν υπέρ του ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις εναντίον του, γιατί φαίνεται ότι η Ευρώπη δεν σηκώνει από παζάρια.

Ξέρω πρόεδρε, νιώθεις και πιστεύεις δικαιωμένος για το πιστόλι στον κρόταφο και τις οδυνηρές αποφάσεις που πάρθηκαν τότε. Διαφημίζετε με κάθε ευκαιρία όλη η κυβέρνηση τις πιστοληπτικές αναβαθμίσεις, αντί των πιστοληπτικών υποβαθμίσεων και κατολισθήσεων που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι που και ο Αβέρωφ κυκλοφορεί με ένα πίνακα και ένα λέιζερ και δείχνει πού ήμασταν και που είμαστε στους οίκους αξιολόγησης.

Μη χαίρεστε όμως…μην μειδιάζετε με το Τσίπρα… Μην κλαυθμηρίζετε ότι σας αδίκησαν τότε οι λοιποί ανίκανοι της αντιπολίτευσης. Γιατί δεν έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε το μπράβο του Κυπριακού λαού γιατί δεν πτωχεύσαμε σαν κράτος.

Γιατί το πλαίσιο ισορροπίας και δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν το πετύχατε εσείς. Αλλά μια ομάδα εξοντωτικών οικονομολόγων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρώπη, οι οποίοι με δρακόντεια μέτρα μας έκαναν εμάς, όχι εσάς, ηλεκτροσόκ.

Σας έφεραν έτοιμα τα σχέδια, τα νομοσχέδια και ακόμα για να αναπνεύσετε ζητούσατε και ζητάτε άδεια.

Γιατί αν ήταν στο χέρι σας σίγουρα δεν θα εφαρμόζατε αντιλαϊκά μέτρα και νόμους. Θα μας εμπαίζατε και εσείς όπως και οι προηγούμενοι και οι πρό προηγούμενοι.

Γιατί τις πιστοληπτικές αναβαθμίσεις δεν ιδρώσατε εσείς να τις πετύχετε. Ίδρωσε ο Κυπριακός λαός που είδε τις καταθέσεις του και τα αξιόγραφά του να χάνονται σε μια νύχτα, ενώ κάποτε κρατούσες πρόεδρε τηλεβόα έξω από το ΡΙΚ πριν το debate και τους διαβεβαίωνες ότι θα δικαιωθούν.

Ίδρωσε ο κάθε Κύπριος, που πληρώνει ΦΠΑ πολλαπλάσιο από ότι πλήρωνε πριν.

Ίδρωσε ο ιδιοκτήτης γης, που είδε τα τέλη ακίνητης ιδιοκτησίας να εκτοξεύονται πιο γρήγορα από πύραυλο της NASA.

Ίδρωσε ο κάθε υπάλληλος, που είδε το μισθό του να κατρακυλά ενώ ταυτόχρονα πλήρωνε και πληρώνει τα βασικά καταναλωτικά αγαθά στις πιο ψηλές τιμές της Ευρώπης.

Ίδρωσε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος, ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι, που έχασαν ένα σοβαρό ποσό από το μηνιάτικο τους.

Ίδρωσε η κάθε επιχείρηση, που εργάζεται τριπλάσια για να βγάζει το ένα πέμπτο από ότι κέρδιζε πριν και ακόμα όσα παίρνει σας τα δίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ίδρωσε ο κάθε Κύπριος, που είδε την τιμή των καυσίμων να ανεβαίνει με αλλεπάλληλες αυξήσεις στη φορολογία τους.

Ίδρωσε ο φοιτητής, που του κόψατε τη χορηγία που έπαιρνε πριν.

Ίδρωσε ο δανειολήπτης, που ψηφίσατε νόμους για έξωση χωρίς να χρειάζεται καν δικαστική απόφαση, ενώ εσείς χρωστάτε και κάνετε μήνες να πληρώσετε τα επιδόματα του κοσμάκη…

Ίδρωσε ο φορολογούμενος, που ξεκινήσατε εκστρατεία και τους παίρνατε δικαστήριο μεσούσης της χειρότερης οικονομικής κρίσης που κτύπησε τον τόπο και αν δεν πλήρωνε, έμπαινε φυλακή.

Για αυτό μάγκες μην μειδιάζετε…μην νιώθετε ικανοποίηση που δεν βρίσκουν έρεισμα οι λαϊκισμοί στον Σόιμπλε. Μην νιώθετε δικαιωμένοι.

Κάντε όλοι σας οι πολιτικοί, εμάς να μειδιάσουμε. Εμάς να ικανοποιήσετε που τα τελευταία χρόνια στερούμασταν και στερούμαστε τα πάντα για να σώσουμε τους ελέφαντες τις τράπεζες, από τις οποίες παίρνατε στα κόμματά σας εισφορές και τους κάνατε τεμενάδες.

Για να σώσουμε τα χρέη που εσείς όλοι δημιουργήσατε γιατί προσλαμβάνατε αβέρτα και ξοδεύατε αβέρτα γιατί θέλατε να παίρνετε ψήφους.

Γιατί συναγωνιζόσασταν όλοι στη ψηφοθηρία, αντί να γράψετε ιστορία. Γιατί συναγωνιζόσασταν στον στίβο της πολιτικής μετριότητας, αντί αυτόν της ποιότητας.

Διογένης

Comments

via Facebook