Θ’ αντικατασταθεί ο Εθνικός ύμνος;

Μετά τους περιπάτους και τα πανηγύρια, με καφέδες, εκμέκ καταίφ και θέατρο, η αυλαία στο κυπριακό και συγκεκριμένα για τα θέματα χαμηλής πολιτικής θα πέσει.

Αμέσως θ’ αρχίσει η διαπραγμάτευση, για τα ακανθώδη θέματα, αλλά χωρίς το φως των προβολέων και δίχως υποβολείς, που συνήθως βοηθούν τους πρωταγωνιστές.

Όσο προσεγγίζουμε, λοιπόν, τη λύση, διάφορα θέματα που θεωρούνται ως θέσφατο θ’ αγγίζονται και από τις δύο πλευρές και θα πρέπει να λαμβάνονται σκληρές αποφάσεις.

Μετά τη σημαία, η οποία όπως προνοούσε το σχέδιο Ανάν, θα άλλαζε και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το ίδιο θα ισχύσει και σε πιθανό νέο σχέδιο λύσης, σειρά παίρνει ο Εθνικός Ύμνος.

Συγκεκριμένα, κάτω από το ομόσπονδο κράτος, με τη σημαία, το Σύνταγμα, το Κοινοβούλιο και τον Εθνικό Ύμνο του, θα υπάρχουν τα δύο ισότιμα «συνιστώντα κράτη», ελληνοκυπριακό και τουρκοκυπριακό, με τις δικές τους σημαίες, Συντάγματα, Κοινοβούλια και ύμνους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο σχέδιο Ανάν, που υποστήριξαν το 2004 τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο Μουσταφά Ακιντζί, υπήρξε και προκήρυξη διαγωνισμού με ανάθεση, μάλιστα, σε τριμελή ομάδα να δημιουργήσει τον νέο ύμνο της ενωμένης Κύπρου.

Πόσο έτοιμοι, όμως, είναι οι πολίτες να δεχτούν αλλαγές, οι οποίες αγγίζουν τόσο ευαίσθητες χορδές;

Τα σχόλια δικά σας…

Κρατίνος –Διογένης

Comments

via Facebook