Παρέμβαση Έιντε ζητά η ε/κ πλευρά

Παρέμβαση Έιντε προκειμένου να αποκατασταθεί η πραγματικότητα αναφορικά με το τι συνέβη στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί, έχει ζητήσει η ε/κ πλευρά.

Η επιτακτική έκκληση προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, αναμένεται να επισημανθεί και στη δήλωση που θα κάνει εντός της ημέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια μετά το blame game στο οποίο έχει αρχίσει να επιδίδεται η τ/κ πλευρά, για το σημερινό ναυάγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΣΙΓΜΑ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βγήκε από την αίθουσα της συνάντησης προκειμένου να καπνίσει, ενώ επιστρέφοντας ο κ. Ακιντζί είχε αποχωρήσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια έτσι ώστε ο Τ/κ ηγέτης να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό καθώς αυτός ήταν ανένδοτος.

 

Την ίδια ώρα, διαρροές των Ηνωμένων Εθνών έκανα λόγο για χωριστές συναντήσεις ανάμεσα στον κ. Έιντε και στους δύο ηγέτες, διαψεύδονται από το Προεδρικό, το οποίο θέτει πλέον θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ.

Ο κ. Έιντε θα έχει συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί στις 16.00 το απόγευμα και αμέσως μετά θα προβεί σε δηλώσεις, στις οποίες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα ξεκαθαρίζει ποιος έχει αποχωρίσει από τη συνάντηση και τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει διαμηνύσει στα Ηνωμένα Έθνη, ότι θα αναμένει να δει τις δηλώσεις Έιντε και αν όντως αποδώσει τις ευθύνες όπως πρέπει, τότε θα τον συναντήσει, αν δεν είναι ικανοποιητικές οι δηλώσεις, ως προς το να ξεκαθαρίσουν το τοπίο, τότε δεν θα τον συναντήσει.

Ο κ. Έιντε θα ενημερώσει τη Νέα Υόρκη για τα τεκταινόμενα, με τον ΟΗΕ να αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση μετά τις 17:00

sigmalive

Comments

via Facebook