Κοιτάζοντας τον καθρέφτη, αντικρίζεις τον εχθρό..

Νιώθω τυχερή που δε γεννήθηκα σε εμπόλεμη εποχή. Νιώθω τυχερή που καθημερινά έχω ψωμί πάνω στο τραπέζι μου. Νιώθω τυχερή για τους προγόνους μου και για την ελευθερία έκφρασης του λόγου που μου χάρισε η δημοκρατία.

Ένιωθα τυχερή, μέχρι που κατάλαβα ότι στην πραγματικότητα ζω ανάμεσα σε εμφύλιο. Ένιωθα τυχερή, μέχρι που κατάλαβα ότι το ψωμί που βρίσκω καθημερινά στο τραπέζι μου, είναι το αντάλλαγμα για την ανοχή που δείχνω στο ξεπούλημα της πατρίδας μου. Ένιωθα τυχερή για τους προγόνους μου, μέχρι που ένιωσα την ντροπή που θα νιώθουν για μας οι απόγονοι μας. Νιώθω ντροπή, επειδή η ελευθερία έκφρασης πέθανε μαζί με τη δημοκρατία και την θέση τους πήρε η δικτατορία.

Παντού κριτές. Κριτές απόψεων, κριτές προσωπικών ιδεολογιών, κριτές εμφανίσης, κριτές συμπεριφοράς, κριτές χαρακτήρα. Βουλιάξαμε στο ψέμα και στον δήθεν καθωσπρεπισμό! Εσωτερική αηδία, απογοήτευση, θυμός, οργή, όταν αντικρίζεις τη νέα γενιά, να σφάζεται μέσα απ’το πληκτρολόγιο. Να σφάζεται για απόψεις που δεν είναι καν δικές της… Καλοαναθρεμμένα παπαγαλάκια της σειράς, που ασυνείδητα μεταχειρίζονται από κουστουμαρισμένους κλέφτες. Ξαφνικά η ημιμάθεια και η αμάθεια ύψωσαν το χέρι στην γνώση…

Μιλάτε για εχθρό, για κάποιον εξωτερικό εχθρό. Μα ο πραγματικός εχθρός είσαστε εσείς. Εσείς δολοφονείται καθημερινά τούτο τον ιερό τόπο. Τον τόπο που βαρέθηκε να βλέπει τα παιδιά του να αλληλοσκοτώνονται! Μόνο όταν η χώρα ήταν ενωμένη κατάφερε να πάει μπροστά. 19 χρονών, 25 χρονών, 30 χρονών, 40 χρονών και το μέλλον μας ανήκει. Μα το μέλλον δεν υπάρχει πια, φαντάζει χλωμό, φαντάζει ουτοπία! Εσείς αν θέλετε συνεχίστε να καταστρέφεται το μέλλον και το παρόν σας. Αλλά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να παίζεται με το μέλλον μας, με το παρόν μας και πόσο μάλλον να σπιλώνεται το ένδοξο παρελθόν μας!

 

Σάββα Έλενα

elenasavvaa@hotmail.gr

Comments

via Facebook