Δικαστικό Μέγαρο στο Παραλίμνι και μεταφορά Δικαστηρίων στην Αμμόχωστο – Ξεκινά το 2017 το έργο

Μια ευχάριστη εξέλιξη για την Αμμόχωστο επεφύλαξαν οι προϋπολογισμοί του κράτους, αφού ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα της Επαρχίας για μεταφορά των Δικαστηρίων και την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου.

Μέχρι σήμερα το κράτος ενοικιάζει χώρο τον οποίο χρησιμοποιεί για Δικαστήριο, στον οποίο στεγάζεται μόνο το Ποινικό Τμήμα του Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ενώ οι Αστικές υποθέσεις εκδικάζονται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της σελίδας μας, προβλέπεται η κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου με κονδύλι περίπου €6,5 εκατομμυρίων ευρώ και το οποίο θα ανεγερθεί σε τεμάχιο που ήδη απαλλοτριώθηκε από το κράτος στο Παραλίμνι στην οδό Γιωρκή Παπαδοπούλου, κτίριο που θα δεσπόζει της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Οι προσφορές για το Δικαστικό Μέγαρο θα προκηρυχθούν το 2017 με στόχο να αποπερατωθεί και να λειτουργήσει κανονικά το 2019 με 5 δικαστικές αίθουσες που θα περιλαμβάνει ποινικό και αστικό τμήμα.

Η σελίδα μας επικοινώνησε με τον Βουλευτή ΔΗΣΥ Αμμοχώστου και αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος ήταν εκ των ένθερμων υποστηρικτών όταν το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο οποίος μας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, από το 1974, οτι τα επαρχιακα δικαστήρια δεν λειτουργούν στην Επαρχία Αμμοχώστου, αλλά στην Επαρχία Λάρνακος. Λειτουργεί μέρος των δικαστηρίων το οποίο έχει να κάνει με ποινικές υποθέσεις. Μπορεί οι κτηριακές συνθήκες να είναι καλύτερες, μολαταύτα πάγια μας θέση είναι λειτουργήσουν ολοκληρωτικά τα δικαστήρια και με πλήρης στελέγχωση. Το αίτημα μας θα πάρει σάρκα και οστά, για την ανέγερση του δικαστηρίου σε συγκεκριμένο μέρος, με την πλήρη μεταφορά του επαρχιακού δικαστηρίου. Είμαστε πλήρης ικανοπιοιμένοι, γιατί η μάχη που δώσαμε θα πραγατοποιηθεί με την νέα χρονιά!»

Comments

via Facebook