Η πάμφθηνη Μύκονος και ο πανάκριβος Πρωταράς

Βλέποντας τη συγκεκριμένη ανάρτηση στο Facebook, έχω την εντύπωση ότι εμείς εδώ στην Κύπρο, ζούμε σε έναν άλλο κόσμο. Διανύουμε την καρδιά του καλοκαιριού και γκρινιάζουμε για τις τιμές που πληρώνουμε σε ένα παραλιακό θέρετρο. Ειδικά, όταν επισκεπτόμαστε τον Πρωταρά και την  Αγία Νάπα, εκεί είναι που βγάζουμε όλη την πίκρα και αγανάκτησή μας.

Σίγουρα δεν είμαστε Μύκονος αλλά μπορούμε κάλλιστα να συγκριθούμε μαζί της, αφού είμαστε πολύ πιο λογικοί από το νησί των ανέμων σε τιμές και εξυπηρέτηση.

Ωστόσο επιμένουμε να θέλουμε να συγκρίνουμε διάφορες τιμές, από την καφετέρια και το εστιατόριο της ηλιόλουστης μέχρι πυρόπληκτης Λευκωσίας, με τις καφετέριες και τα εστιατόρια πάνω στην άμμο του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας.

Με τον ίδιο συλλογισμό λοιπόν θα κάνω και εγώ μια σύγκριση μεταξύ Μυκόνου και Πρωταρά.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός αναρτήθηκε στο Facebook και σχολιάζεται πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι, η χρέωση θεωρείται υπερβολική.

13718802_1190342144349449_3641945187854581326_n

Θα τον δικαιολογήσω απόλυτα διότι πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι:  Το νερό ήταν φυσικότατο και όχι από εκείνα τα ξαναγεμισμένα μπουκάλια που έρχεται το γκαρσόνι και κάνει ότι τα ανοίγει τάχα μου μπροστά σου. Η σαλάτα περιείχε ροκφόρ και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μεγαλωμένο στις καταπράσινες κοιλάδες του νησιού, άλλωστε η Μύκονος φημίζεται για το πράσινο που διαθέτει. Τι ψωμί γνωρίζω προσωπικά ότι είναι από χρυσόσταχυ όπως ονομάζεται (ειδική σοδιά) για τουρίστες. Μια χαρά ήταν ο λογαριασμός. Για το μόνο που προβληματίζομαι είναι το τσάι το οποίο ενδεχομένως να περιείχε τη γνωστή «μαλακόσκονη» (τοπική ουσία άκρως διαδεδομένη ) και έπρεπε να υπάρξει κάποια προειδοποίηση ή έστω μια ενημέρωση στα παιδιά που ήπιαν το τσάι, ότι χρειάζεται η γονική συναίνεση.

Στα δικά μας τώρα. Όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε , δηλαδή όλοι όσοι δεν συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στη Μύκονο και να «περιοριζόμαστε» εντός Κύπρου, ότι στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα, ο λογαριασμός για την ίδια κατανάλωση θα ήταν τουλάχιστον ο μισός.

Εισηγούμαι λοιπόν, καθαρά για συγκρίσιμους λόγους και για να μην έχει παράπονο αυτός που πάει στη Μύκονο, να αυξήσουμε λίγο και εμείς τις τιμές μας.

Δηλαδή, θα βαπτίσουμε την σαλάτα μας από χωριάτικη σε «κοκκινο-χωριάτικη» αφήνοντας τη φαντασία του τουρίστα να οργιάζει και να πληρώνει κάτι παραπάνω. Το νερό μας θα το ονομάσουμε trio-w δηλαδή τριπλής διύλισης (σούπερ έξτρα αφαλατωμένο) και το ψωμί θα το σερβίρουμε ζεστό και χωρίς χρέωση (μούχτην) !!!

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα άρεσε σε κανέναν από εμάς, ωστόσο οι τουρίστες θα πλήρωναν αδρά για τον νέο γαστρονομικό προορισμό που ανακάλυψαν.

ImageHandler.ashx

Αν βαπτίσουμε και τα κρεβατάκια θαλάσσης τα οποία στη Μύκονο μισθώνονται την ημέρα προς 250 ευρώ σε Gold Kariol-bed δηλαδή ΄΄Χρυσές καρκόλες΄΄και αυξήσουμε τσας την τιμή τότε θα ήθελα να δω πόσοι από εμάς θα παραπονιούνται για τις τιμές, αφού θα τους προσφέρουμε μια Κυπριακή Μύκονο στο πιάτο και σε τιμές προσιτές για όλους ντόπιους και ξένους.

Βασανιστής

 

 

Comments

via Facebook