Ο αιώνιος Έλληνας!

Έλεος ρε φίλε, για μερικά ευρώ, να ξεφτιλίζεσαι. Είναι δυνατό να αγοράζεις τσιγάρα από την Πύλα; Είναι δυνατό ένας ελληνοκύπριος και δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο, μιλάω γενικά, να πηγαίνει και να ακουμπά τα ευρουλάκια του, που με τόσο κόπο έβγαλε στον κάθε Τουρκοκύπριο και μάλιστα στην Πύλα;

Για τέσσερις κούτες καπνό και τρείς κούτες τσιγάρα ο 25χρονος νεαρός από την Λάρνακα θα τραβιέται με την δικαιοσύνη. Kαι γιατί; Για να γλυτώσει μερικά ευρώ φόρο!!!

Και τελικά τι κατάφερε; Να γίνει βούκινο, να του κατασχέσουν τα καπνά και να πληρώσει και €440 πρόστιμο!

Θα μου πείτε… εσύ γιατί γκρινιάζεις; Εδώ άλλοι πάνε και παίζουν χιλιάδες στα καζίνο των κατεχομένων, κάνουν διακοπές σε ξενοδοχεία, που τα κλαίει κάποιος πρόσφυγας και ταξιδεύουν από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Οι τέσσερεις κούτες τσιγάρα σε ενόχλησαν;

Ναι! Όλα με ενοχλούν, με ενοχλεί ο ξεφτιλισμός των ηθών, με ενοχλεί οι απόγονοι του Τεύκρου και του Ευαγόρα να ξεπουλιούνται, για ένα πιάτο φακή.

Με ενοχλεί, που ότι μας ταΐσουν οι τηλεοράσεις και τα μέσα το καταπίνουμε, με ενοχλεί που δεν αντιδρούμε, με ενοχλεί που λέμε αν γινόταν αυτό ή εκείνο στην Ελλάδα θα γινόταν χαμός στο Σύνταγμα.

Γιατί εμείς δεν είμαστε Έλληνες; Δεν είμαστε και εμείς φτιαγμένοι από την ίδια πάστα;

Ξυπνάτε! Γιατί και την λύση, έτσι θα μας την ταΐσουν και μετά θα τραβάμε τα μαλλιά μας. Για να μην πω κάτι άλλο….

Δίκτυς ο Κνώσσιος

 

Comments

via Facebook