Ένα χαστούκι και λίγο σπρώξιμο δεν είναι βιασμός…Σεξουαλικό παιχνίδι είναι!

Μπορεί το περί δικαίου αίσθημα να έχει καταβαραθρωθεί, άλλη μια φορά λόγω συγκεκριμένης απόφασης δικαστηρίου ωστόσο, πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ό,τι οι δικαστές δεν κρίνουν με γνώμονα το καλώς και μόνο νοούμενο συμφέρον και σίγουρα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή.

Πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να μειώσει  την ποινή φυλάκισης δύο βιαστών, που απήγαγαν και βίαζαν διαδοχικά γυναίκα, σε απόμερη τοποθεσία, πριν από περίπου τρία χρόνια, προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

 Το Ανώτατο δηλαδή έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου σε δώδεκα χρόνια για βιασμό και τρία για απαγωγή, ήταν «έκδηλα υπερβολική» και μετρίασε την ποινή κατεβάζοντας τον «δείκτη» στα δέκα χρόνια.

Δεν με απασχολεί ούτε τι λέει η άκρατη δημοσιογραφο – εικοτολογία, ούτε ο κάθε «περίπου σχετικός» ούτε κύκλοι νομικών ξερόλων, ούτε βεβαίως και ο μανάβης της γειτονιάς.

Εγώ που δικάζω καθημερινά τον εαυτό μου για διάφορα παραπτώματα και αν νομίζετε ότι εσείς είστε καλύτεροι από μένα, τότε ο πρώτος τον λίθο βαλέτω, έχω μάθει να κρίνω πιο αυστηρά από τον οποιονδήποτε.

Λοιπόν αγαπητοί, σύμφωνα με την αιτιολόγησης της απόφασης η γυναίκα δεν έφερε στο σώμα σημάδια «υπέρμετρης βίας», η ηλικία του θύματος δεν ήταν «ούτε μικρή ούτε μεγάλη» και δεν παρουσίασε «σοβαρά ψυχολογικά αποτελέσματα».

Με λίγα λόγια κύριοι δικαστές, στη λογική σας, θα μπορούσα να αντιπαραβάλλω ότι επειδή δεν υπάρχει πολύ ή λίγο έγκυος, δεν υπάρχει πολύ ή λίγο πεθαμένος, το θύμα μπορεί να το «γούσταρε» κιόλας. Τα μπατσούθκια που έφαγε και τα λίγα σπρωξιματάκια μάλλον ήταν μέσα στο σεξουαλικό παιχνίδι…

Δηλαδή η λαϊκή δικαιοσύνη πρέπει να απαιτήσει τη σύλληψή της, διότι μέσα στην τρέλα για καλοπέραση φαίνεται να παρέσυρε δύο αθώους άνδρες, δύο παλικάρια, δύο λεβέντες και να τους κακοποίησε σεξουαλικά. Φοβούμενη μάλιστα μην τη δει κάποιος άλλος και αναγκαστεί να τον βάλει και εκείνον στο παιχνίδι, τους «ξεπέταξε» στα γρήγορα και για να βγει και κούπα άπανη είπε «ας κάνω και μια καταγγελία να βρίσκεται».

Αν είναι δυνατόν κύριοι δικαστές ν’ αποφασίζετε μετριασμό μια ποινής όταν οι δύο καταδικασθέντες προβάλλουν ως λόγους για την έφεση ότι :
– Δεν ήταν αξιόπιστη μάρτυρας
– Το δικαστήριο παραγνώρισε αδικαιολόγητα ουσιώδεις αντιφάσεις, αδυναμίες και κενά που υπήρχαν στη μαρτυρία της.
– Το Κακουργιοδικείο δεν προσέδωσε τη δέουσα σημασία στο γεγονός ότι δεν είχε οποιαδήποτε σημάδια κακοποίησης.
– Λανθασμένα το πρωτόδικο Δικαστήριο προέβη σε εύρημα ότι βρισκόταν νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Εγώ απλώς σας αναφέρω ότι αν το θύμα, η βιασθείσα, η κακοποιημένη, δεν ήταν μάρτυρας της αλήθειας τότε η απόφασή σας, θα έπρεπε να ήταν η σύλληψή της, όχι ο «λιγότερο» βιασμός της για μετριασμό της ποινής …

Βασανιστής 

 

Comments

via Facebook