Προστατεύσετε μας…μπορείτε; Αν όχι μείνετε να εκδίδετε εξώδικα για ταχύτητα

«Έχουν περάσει χρόνοι 10» και η Αγία Νάπα βρίσκεται κάθε λίγο στο επίκεντρο είτε με βομβιστικές είτε με δολοφονικές επιθέσεις. Πιστολίδια έξω από δισκοθήκη, βόμβες σε εστιατόρια και μπυραρίες, πενταπλό φονικό, φόνος του Ιωάννη Καλοψηδιώτη και τέλος το τετραπλό φονικό πριν 2 μέρες. Η αέναη μάχη επιβίωσης σε ένα κόσμο τον οποίο συναντούμε μόνο σε ταινίες και υπερπαραγωγές.

Όπλα, χειροβομβίδες, αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα, φρουρές ασφαλείας και οι εκάστοτε εκπρόσωποι της Αστυνομίας με ύφος σοβαρότητας να προαναγγέλλουν έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων αλλά και των ηθικών αυτουργών. Η πολιτεία θεατής στο αιματοκύλισμα. Η πολιτεία θεατής στην σύγκρουση συμφερόντων.

Η Αστυνομία ενημέρωσε τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη ότι σύμφωνα με πληροφορίες τους, θα γινόταν απόπειρα κατά της ζωής του. Ο δικηγόρος του, απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας, ρωτώντας τι μέτρα θα λάβει η πολιτεία για αποτροπή μιας τέτοιας ενέργειας. Ότι σκοπός και καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, μιας και είναι αδιανόητο οι πολίτες να οπλοφορούν για να προστατεύσουν εαυτούς. Δεν έλαβε κανένας καμία απάντηση. Σήμερα, η πολιτεία αναφέρει ότι θα γίνει έρευνα εντοπισμού των ηθικών αυτουργών.

Πως η Αστυνομία συνέλεξε αυτές τις πληροφορίες; Μήπως κάθονταν σε καφενείο και άκουσαν κάποιο ότι θα γινόταν το φονικό; Μήπως το διάβασαν σε κανένα site; Εάν εσείς ή εγώ, απλοί πολίτες, γνωστοποιούσαν μια τέτοια πληροφορία, θα μας είχαν μέχρι σήμερα με χειροπέδες και υπο κράτηση, μέχρι να δώσουμε λεπτομέρειες που βρήκαμε αυτή τη πληροφορία. Μπορεί να μας θεωρούσαν και συνεργούς.

Όταν η πολιτεία γνώριζε και παρόλο που γνώριζε δεν κατάφερε να το αποτρέψει, ποιο είναι το μήνυμα το οποίο στέλνουν στην κοινή γνώμη; Οπλιστείτε γιατί είμαστε ανίκανοι να αποτρέψουμε τα εγκλήματα; Εμείς η Αστυνομία λες και είμαστε ΜΜΕ ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους αλλά η ευθύνη αποτροπής είναι στους ώμους σας; Με τέτοιες συμπεριφορές μήπως ο ουτω-καλούμενος υπόκοσμος θα αφοπλιστεί ποτέ; Μήπως εμείς οι πολίτες θα νοιώσουμε ποτέ μας πραγματική ασφάλεια;

Εύκολα η πολιτεία αναφέρεται σε «υπόκοσμο». Λες και είναι ένας κόσμος στον οποίο δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, δεν έχουν πρόσβαση οι αστυνομικοί, δεν κυκλοφορούν άνθρωποι. Μια στάλα στο Αιγαίο και η Αστυνομική Δύναμη ανήμπορη να αντιμετωπίσει και να περιορίσει τους φόνους. Λες και τα υπερσύγχρονα μηχανήματα παρακολούθησης που πρόσφατα διέρρευσε ότι κατέχει η Αστυνομία, χρησιμοποιούνται μόνο για να ακούνε τις γκομενοδουλιές των πολιτών.

Το τετραπλό φονικό δεν ήταν κτύπημα ούτε του υποκόσμου ούτε των φαντασμάτων. Το τετραπλό φονικό ήταν ένα κτύπημα σε ολόκληρη την κοινωνία. Ήταν η σκληρή υπενθύμιση ότι η πολιτεία είναι ανήμπορη να επιτελέσει αυτό το καθήκον, για το οποίο είναι εντεταλμένη. Την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Την ασφάλεια του κοινού και των πολιτών.

Τραγικά θύματα αυτής της αποτυχίας , τα 2 παιδιά τα οποία μπροστά στα μάτια τους είδαν τον πατέρα τους και τη μητέρα τους να πέφτουν νεκροί από τα δολοφονικά πυρά. Τραγικά θύματα αυτής της αποτυχίας είναι το χαμένο αίσθημα ασφάλειας όλων εμάς των υπολοίπων που έστω και με πυροτεχνήματα πλέον θα φοβόμαστε για πιστολίδια. Εμείς οι πολίτες που επισκεπτόμενοι την Αγία Νάπα ή τη Λεμεσό ή τη Πάφο, θα θεωρούμε ότι βρισκόμαστε σε μια αρένα του σκότους.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, προσπαθώντας σήμερα να δικαιολογηθεί, ανέφερε ότι οι Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, πληροφόρησαν τον Φάνο Καλοψιδιώτη όχι για εγκληματική ενέργεια εναντίον του αλλά εναντίον κέντρου αναψυχής το οποίο διατηρούσε. Verba Volant Scripta Manent (τα λόγια φεύγουν τα γραπτά μένουν). Και η πανικόβλητη επιστολή του αποβιώσαντα μέσω του δικηγόρου του, θα είναι ο επικήδειος λόγος και ο επιμνημόσυνος θρήνος 10 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους τα τελευταία 4 χρόνια ενώ η αστυνομία ακόμα ψάχνει να βρει τα φαντάσματα. Θα του απαντούσαν λέει εντός ενός μηνός…μα πριν τον ένα μήνα θα έχουμε κηδείες και κλάματα αντί για απαντήσεις σε επιστολές.

Τι θα πείτε στις οικογένεις αυτών που προχθές πέθαναν; Ειδικά του ζεύγους που πέθανε μπροστά τα μάτια των παιδιών του; Άνθρωποι-λίμνες που θέλουν να γενούνε θάλασσες και πέτρες που βράχοι θέλουν να γενούν, μα το συνεχές αιματοκύλισμα μας κάνει κάθε που χαράζει να μας τρώει το μαράζι; Μην βρείτε τους ηθικούς αυτουργούς. Προστατεύσετε μας. Μπορείτε; Αν όχι μείνετε να εκδίδετε εξώδικα για ταχύτητα.

Διογένης

Comments

via Facebook