Τυχερούλη Νίκαρε (videos)

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία ένας Πρόεδρος οφείλει όχι απλώς να τα προσέχει, αλλά να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο αρχηγός ενός κράτους, δεν δικαιούται να κάνει πλάκα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αεροπειρατεία, χωρίς να είναι βέβαιος πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτό που θα πει είναι και το σωστό.

Δυστυχώς το θρίλερ, όπως εξελίχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, απέδειξε περίτρανα ότι στην Κύπρο λέμε πολλά, δηλαδή όπως λέει και ο Χίλων «Γλώττα μη προτρεχέτω του νου» (Να μην προτρέχει η γλώσσα της σκέψης).

Η αεροπειρατεία, που τελικά εξελίχθηκε σε ερωτικής φύσεως υπόθεση, με απεριόριστη βλακεία του πρωταγωνιστή, κατέδειξε ότι στην Κύπρο ακόμη και τα πιο σοβαρά πράγματα μπορούν να διακωμωδηθούν και ας βρίσκονται εν εξελίξει.

Ενώ λοιπόν η αεροπειρατεία βρίσκονταν σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς σχετικά, θέλησε να διασκεδάσει ​τις εντυπώσεις υποβαθμίζοντας το γεγονός.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλα γίνονται για μια γυναίκα» σε μια σαφέστατη προσπάθεια, να στρέψει την προσοχή στον υψηλό προσκεκλημένο του Μάρτιν Σούλτς.

Στάθηκε πολύ τυχερός, διότι η γρήγορη απελευθέρωση των περισσότερων ομήρων, σε συνδυασμό και με την παράδοση του «αστείου» αεροπειρατή, τον έβγαλε από μια πολύ δύσκολη θέση.

Η αντίδραση του Προέδρου, αναδείχθηκε σε θέμα από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το βρετανικό BBC και πολλά άλλα μέσα τα οποία, συνέστησαν ότι το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή μια αεροπειρατεία με ομήρους, δεν προσφέρεται για σχολιασμό αν δεν λήξη οριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Κρατίνος 

Comments

via Facebook