Αμετανόητος ο Νταλάρας – Την συναυλία στην Τουρκία την 25η Μαρτίου διοργανώνει η Ελληνική πρεσβεία

Ίσως να ξεπερνά ακόμη και τα όρια της πρόκλησης, η προγραμματισμένη για αύριο, συναυλία του Έλληνα διάσημου καλλιτέχνη Γιώργου Νταλάρα, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα.

Την ημέρα της Εθνικής παλιγγενεσίας, την ημέρα του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ο κύριος Νταλάρας θα κάνει τη δική του επανάσταση!

Προφανώς δεν έχει βρεθεί ποτέ ή δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ κάποια από τις παρελάσεις που γίνονται ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς κάθε χρόνο, την ημέρα της διπλής γιορτής αφού εορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Την ημέρα αυτή ίσως να μην γνωρίζει ότι είναι επίσημη αργία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ίσως ο κύριος Νταλάρας να μην γνωρίζει τι σημαίνει αργία.

Αυτό που καταλαβαίνει πολύ καλά, όπως φαίνεται, είναι μόνο το χρώμα του χρήματος και το νόημα που μπορεί να δώσει σε μια «κενή συναισθημάτων» ζωή.

Εμείς θα υπενθυμίσουμε στον πρώην αγαπητό καλλιτέχνη για την Κύπρο, ότι συνήθως την 25η Μαρτίου οι εκδηλώσεις εορτασμού περιλαμβάνουν παρελάσεις και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις αποκλειστικά και μόνο για να θυμίζουν ότι ένας λαός ήταν σκλάβος για τέσσερεις αιώνες από εκείνους στους οποίους ο κύριος Νταλάρας θα προσφέρει την καλλιτεχνική του μορφή.

Παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση για την συναυλία η οποία σίγουρα θα “γεμίσει” τον κύριο Νταλάρα με πληθώρα συναισθημάτων και όχι μόνο…

25/03 Άγκυρα / Ankara (METU Culture and Congress Kemal Kurdas Hall)

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «METU-Middle East University» διοργανώνει στο Αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στις 25 Μαρτίου 2016 συναυλία του Γιώργου Νταλάρα με αφορμή την εθνική εορτή και στο πλαίσιο του ετήσιου πολιτιστικού φεστιβάλ του εν λόγω Πανεπιστημίου. Η συναυλία περιλαμβάνει τραγούδια Ελλήνων συνθετών καθώς και ένα αφιέρωμα στην Μικρά Ασία.

Κρατίνος

 

Comments

via Facebook