Μέλη των “γκρίζων λύκων” επιτέθηκαν με μαχαίρια στο ζεύγους Χουσεΐν έξω από το ψευδοδικαστήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η δίκη του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων Κοράϊ και Σινέλ Σεμέν Χουσεϊν, γίνεται όλο και πιο επεισοδιακή αφού εκτός από την αναβολή της δίκης για τις τέσσερις το απόγευμα, 10- 15 άτομα μέλη των “γκρίζων λύκων” προσπάθησαν να επιτεθούν με μαχαίρια στον Koray και τη σύζυγό του. Δύο μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί.

Το ζεύγος των Τουρκοκύπριων Koray Basdogrultmaci και Cinel Husseyin, γονείς δύο ανήλικων κοριτσιών, παρουσιάστηκαν και σήμερα, για δέκατη φορά και μετά από επανειλημμένες αναβολές, στο λεγόμενο δικαστήριο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «διατάραξη της ειρήνης» και για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Αναβλήθηκε για τις τέσσερις το απόγευμα η έναρξη της λεγόμενης δίκης του ζεύγους των Τουρκοκυπρίων Κοράϊ και Σινέλ Σεμέν Χουσεϊν, ενώπιον του παράνομου Δικαστηρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Αρχικά η δίκη ήταν ορισμένη να αρχίσει στις δύο μετά το μεσημέρι.

Έξω από το παράνομο Δικαστήριο έχει συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων και ελληνοκύπριοι.

Παρών είναι και ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Κερύνειας Γλαύκος Καριόλου.


Είχαν συλληφθεί από «αστυνομικούς» στις 21 Ιουνίου 2013, γιατί είχαν αναρτήσει τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το σπίτι και το κατάστημά τους, κοντά στο λιμάνι Αμμοχώστου.

Το ζευγάρι, που αυτοαποκαλούνται «τουρκόφωνοι Κύπριοι», τόνισαν ότι προτιμούν να πάνε φυλακή υπερασπιζόμενοι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, αντί να πληρώσουν οποιοδήποτε πρόστιμο. Σε αυτή την περίπτωση, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ήδη κατάγγειλαν τη σύλληψή τους, στη Διεθνή Αμνηστία.

Για την υπόθεση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ψήφισμα, που υπέγραψαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, στο οποίο διατυπώνεται η διαμαρτυρία «για τις άδικες και γελοίες κατηγορίες» κατά του Koray και της Cinel.