Λεοντία Καλλένου: Το κορίτσι που μας κάνει περήφανους στις ΗΠΑ μιλά στο Αποκάλυψη! (φώτος)

Είναι μόλις 21ετών, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια, θέληση και αγάπη για τον αθλητισμό, άλλωστε μόνο τυχαίες δεν είναι οι διακρίσεις της στον χώρο του αθλητισμού.

Οι επιδώσεις της αξιοζήλευτες, η νεαρή αθλήτρια μετρά είδη συμμετοχές σε Κοινοπολιτειακούς αγώνες, Ολυμπιακούς αγώνες νέων, Πανευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής τρία χρυσά μετάλλια στους Παναμερικανικούς αγώνες κάτι που αποτελεί μεγάλη διάκριση όχι μόνο για την ίδια αλλά για ολόκληρο τον Κυπριακό στίβο.

Η νεαρή αθλήτρια που πρόσφατα, μας έκανε όλους περήφανους με την εξασφάλιση της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με άλμα 1.93, έχει να επιδείξει πέραν από τις αθλητικές διακρίσεις, ήθος , μόρφωση και πάνω από όλα ανθρωπιά.

Η Λεοντία Καλλένου παραβρέθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου σε σχολείο της επαρχίας Λευκωσίας όπου βραβεύτηκε για τις αθλητικές της επιδώσεις , ενώ μίλησε για τον αθλητισμό , τον εθελοντισμό αλλά και τα υγιή πρότυπα ζωής.

Μέσα από την συμμετοχή της στην εκδήλωση η νεαρή αθλήτρια που αποτελεί πρότυπο για αρκετά παιδιά, πέρασε πολλά κοινωνικά μηνύματα στους μαθητές , ενώ δεν δίστασε να θίξει πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως είναι το bullying και οι εξαρτησιογόνες ουσίες.

IMG_0975kalenou1

Μετά το τέλος της εκδήλωσης η νεαρή αθλήτρια μίλησε αποκλειστικά στο apokalipsi.com.

Για την μεγάλη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες η Λέοντία μας είπε: « Είναι απίστευτο συναίσθημα , νιώθω εκστασιασμένη για την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες , είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο μας σε ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός, η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι όνειρο ζωής. Θυμάμαι ταξίδεψα με την οικογένεια μου για να παρακολουθήσουμε τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα και σκέφτηκα ότι θα το ήθελα και εγώ πάρα πολύ να συμμετέχω σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.»

Όσον αφορά την αντίδραση της στο άκουσμα ότι εξασφάλισε συμμετοχή στους Ολυμπιακούς: « Το έμαθα από τον προπονητή μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το 1.93 μας στέλνει στο Ρίο. Όταν το άκουσα όρχησα να κλαίω ασταμάτητα, το όνειρο μου για συμμετοχή σε Ολυμπιακούς γινόταν πραγματικότητα.»

kallionouLeontia_Kallenou1

Για την προετοιμασία μέχρι τους Ολυμπιακούς η Λεοντία μας είπε: « Πριν από τους Ολυμπιακούς υπάρχουν πανεπιστημιακή αγώνες, όμως αρχικά πρέπει να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και μετά σιγά σιγά θα επανέλθω για να είμαι έτοιμη για τους Ολυμπιακούς.»

Ποιοι είναι όμως οι στόχοι της για τους Ολυμπιακούς; « Ο Στόχος μου είναι να κάνω την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να πάρω μια τιμητική θέση για την Κύπρο, το παίρνω βήμα βήμα, με σκληρή δουλεία για το καλύτερο.»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Αμερική και το ψηλό επίπεδο αθλητισμού η Λεοντία ανέφερε: « Υπάρχουν δυσκολίες γιατί πέραν από τον αθλητισμό έχω και τις σπουδές μου, και αυτό σημαίνει πέραν από προπονήσεις έχω και διάβασμα, όμως όταν υπάρχει θέληση όλα γίνονται. Το επίπεδο του αθλητισμού στην Αμερική είναι στο κορυφαίο επίπεδο, μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε, και έχουμε τις κατάλληλες συνθήκες και εγκαταστάσεις για προπόνηση.»

Τελειώνοντας η Λεοντία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια της για το γεγονός ότι είναι σε όλα δίπλα της ακόμη και στα πιο μικρά όπως είπε η ίδια, ευχαρίστησε επίσης τον ΚΟΑ, τον ΚΟΕΑΣ, το ΓΣΠ αλλά και τον προπονητή της.

Εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε στη Λεοντία ότι καλύτερο και να συνεχίσει να μας κάνει περήφανους!

leonti kallenouDOC.20140317_.1155725_.ΚΑΛ_335x450_

Comments

via Facebook