Οι τελευταίες πράξεις του δράματος

Οι τελευταίες πράξεις του δράματος, θα αρχίσουν να καταγράφονται στον τόπο μας, μετά το πράσινο φως της Βουλής στη διεργασία των εκποιήσεων.

Οι πολυσυζητημένοι κανονισμοί για τις εκποιήσεις, είναι πλέον νόμος και το εργαλείο στα χέρια των τραπεζών, ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε.

Που, πότε, πως και ποιοι θα συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς, επισφραγίστηκαν στην Ολομέλεια, που έβαλε το τελευταίο κομματάκι του παζλ στο μεγάλο κεφάλαιο “εκποιήσεις”, που κρεμόταν ως δαμόκλειος σπάθη στα κεφάλια νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, για μια επόμενη δόση από τους διεθνείς δανειστές, αλλά κυρίως κρεμάται ακόμα στα κεφάλια αυτών που η ζωή ανατράπηκε και δεν έχουν σωσίβια να πιαστούν.

Απομένει λοιπόν το ξεσπίτωμα του απλού κοσμάκη, διότι και αυτή τη φορά απλός κοσμάκης θα πληρώσει τη νύφη για την κακοδιαχείριση και την κατρακύλα της οικονομίας, που στέρησε σε χιλιάδες πολιτών την επαγγελματική στέγη και τώρα θα πάρει και το τελευταίο κεραμίδι.

Αλήθεια ποιος θα επωμιστεί το ψυχικό κόστος της εικόνας μιας οικογένειας να εκτοπίζεται από το σπίτι που απέκτησε με χίλια ζόρια;

Ποιος πολιτικός ή παράγοντας αυτού του τόπου θα αντέξει να δει στα μάτια ένα τρομαγμένο παιδί που η τράπεζα ξεσπιτώνει;

Ανάλογες εικόνες είδαμε στην Ισπανία και την Πορτογαλία και μόνο ένας κόμπος στο στομάχι ήταν το πρώτο συναίσθημα στη σκέψη και μόνο να βρεθούμε σε μια τέτοια θέση. Αστυνομικοί δια της βίας να πετάνε κυνικά από τα σπίτια, μητέρες, παιδιά και έπιπλα.

Αλήθεια μετά τα κοινωνικά παντοπωλεία που μας παραπέμπουν σε συνθήκες λίγο μετά το 1974, τί έπεται; Κοινωνικά καταφύγια;

Χάρυβδη

Comments

via Facebook