Μούντζα θα πάρετε, όχι ψήφο

Οι κερκίδες μισοάδειες. Μα οι συντελεστές του αγώνα έχουν ήδη γεμίσει το γήπεδο για τον αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί. Οι αθλητές του στίβου της πολιτικής μετριότητας, έχουν ήδη φορέσει τις στολές τους. Κόκκινες, μπλέ, γαλάζιες, πράσινες, άσπρες.

Ζουν στο παράλληλο σύμπαν τους. Δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα και ούτε έχουν μετανιώσει για τα λάθη τους. Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι προ 2 ετών, ψήφισαν τα βροντερά και τα ηχηρά ΟΧΙ στη βουλή, με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να αποκεφαλιστούν.

Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι ενώ οι τράπεζες δάνειζαν αβέρτα Ρώσικο χρήμα που ερχόταν για μερικές μέρες στη Κύπρο, ή έδιναν καταθετικό τόκο που ήταν αδύνατον να τον κερδίσουν, αυτοί χάιδευαν και μάλαζαν τα γεννητικά τους όργανα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ οι τράπεζες διέλυσαν κυριολεκτικά την οικονομία, το μόνο που τους περιόρισαν είναι τους τόκους υπερημερίας. Οι ίδιοι άνθρωποι που έδωσαν στις τράπεζες τσεκούρι και στον απλό λαό φτερό για να κάνουν μάχη.

Οι ίδιοι άνθρωποι που λάμβαναν χρήματα με τη σέσουλα από χρηματοδοτήσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που θα καθιέρωναν αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και τελικά μας είπαν ψέματα και κρύβονται για μήνες και επιδεικτικά αγνοούν τα δημοσιεύματά μας περι εμπαιγμού του απλού λαού.

Οι ίδιοι άνθρωποι που φωνασκούσαν και έλεγαν πως έστω και σε κάποιες περιπτώσεις θα εφαρμοστεί η οριζόντια ψηφοφορία. Οι ίδιοι άνθρωποι που μέσα στα κόμματά τους είναι σκοτωμένοι. Οι ίδιοι άνθρωποι που μας πουλούν για τα πάντα συνθήματα. Οι ίδιοι άνθρωποι που διορίζουν συγγενικά τους πρόσωπα σαν κοινοβουλευτικούς τους συνεργάτες.

Οι ίδιοι άνθρωποι που τους κατόχους αξιογράφων τους χαϊδεύουν πάνω στη πλάτη λέγοντας τους ψέματα ότι καταβάλλουν προσπάθειες να τους σώσουν. Οι ίδιοι άνθρωποι που αντί για νόμο για τους κουρεμένους και τους κατόχους αξιογράφων, προώθησαν ψήφισμα στη Βουλή νομίζοντας ότι μπορούν να μοιάσουν έστω και κατά το ελάχιστο στα Ηνωμένα Έθνη.

Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα θα έρθουν να ζητήσουν τη ψήφο μας. Εμάς των απλών πολιτών, οι οποίοι σίγουρα δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Αλλά σε καμία περίπτωση εμείς δεν κρατούσαμε τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια μας. Σε αυτούς εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτούς εναποθέσαμε τις ελπίδες μας για σωτηρία αυτού του τόπου. Μείναμε όμως στη σταύρωση, ενώ η σωτηρία απέχει έτη φωτός.

Ήμουν πάντοτε ένας εξ αυτών που υποστήριζα έντονα ότι εμείς οι πολίτες φέρουμε τεράστια ευθύνη για τη κατάντια μας. Γιατί πάντοτε ψηφίζαμε με λανθασμένα κριτήρια. Επιρρεπείς στο λαϊκισμό. Ηδονιζόμασταν με συνθήματα. Κωφεύαμε στις προειδοποιήσεις. Παραμέναμε πάντοτε πιστοί στο μαντρί των κερδοσκοπικών εταιρειών που ονομάζονται κόμματα.

Αυτούς τους 56 δεν έχω δύναμη πια να τους ψηφίσω. Να τους μουντζώσω ναι, να τους ψηφίσω όχι. Από την άλλη, η αποχή, δεν είναι τίποτε άλλο από την δικτατορία των λίγων.

Οι 56 της υφιστάμενης Βουλής, έφθασαν στο ιστορικό μονοπάτι που διαχωρίζει τον ηγέτη με τον λαϊκιστή πολλές φορές. Επέλεξαν το μονοπάτι του λαϊκιστή.  Των εύκολων, των συνθημάτων. Όχι των σπάνιων και ανεκτίμητων εύγε. Για αυτό σας ενημερώνω από τώρα ότι εγώ θα πάω να ψηφίσω. Αλλά θα ψηφίσω οποιονδήποτε δεν συμμετείχε μέχρι σήμερα στη βουλή. Είχατε την ευκαιρία σας και τα κάνατε θάλασσα. Είναι καιρός να ψηφίσουμε άλλους ανθρώπους που δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Μόνο έτσι θα αντιληφθείτε όλοι σας οτι, όποιος δεν παράγει, φεύγει. Όποιος δεν σέβεται πάει σπίτι του. Όποιος δεν είναι οραματιστής και ιδεολόγος δεν θα κάθεται στα έδρανα εκείνα που λαμβάνονται αποφάσεις που στιγματίζουν τις ζωές εμάς των υπολοίπων.

Μούντζα σας αξίζει…όχι ψήφος.

Σπάρτακος

Comments

via Facebook