Ο λαϊκισμός και η πολιτική αθλιότητα του Κουλία – Βullying στον Χάρη Γεωργιάδη για τ’ αυτιά του!

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε λάθη.Οι πολιτικοί, ίσως να έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα από εμάς. Ουδείς, όμως, μπορεί δίκην λαϊκισμού και μόνο να προβαίνει σε απίστευτους χαρακτηρισμούς και ειρωνικά σχόλια και την ίδια ώρα, να απαιτεί από τους πολίτες ενός τόπου να του δώσουν την ψήφο τους.

Ο υπέρ -λαϊκιστής Ζαχαρίας Κουλίας, έβγαλε ένα πολύ κακό ρατσιστικό χαρακτήρα  εναντίον ενός άλλους συναδέλφου του πολιτικού, ο οποίος μάλιστα δεν ήταν παρόν.

Ο πολιτικός πολιτισμός του ξεπέρασε κάθε όριο, με την υπεύθυνη του προγράμματος να τον ακούει, χωρίς να του αφαιρεί τον λόγο και χωρίς να παρεμβαίνει στο ρατσισμό και στην πρωτοφανή ειρωνία συναδέλφου του, που ξεστόμιζε ο βουλευτής λαϊκιστής.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κριτική. Oι άσχημοι χαρακτηρισμοί, όμως, και η κοροϊδία που χρησιμοποιεί κατά καιρούς για θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η διαφορετική φυλή, το πάχος, η “ασχήμια”, αλλά και πιο μεμονωμένα χαρακτηριστικά, όπως αυτιά στην συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνούν κάθε όριο.

Δείτε το βίντεο

Ο πολιτικός πολιτισμός, με τον οποίο έχει ανατραφεί ο κύριος Κουλίας μπορεί να περνούσε και μάλιστα να διέπρεπε πριν από πολλά χρόνια.

Σήμερα, από τους σοβαρούς πολιτικούς και αυτό το είδος θεωρείται γραφικό.

Συνήθως τα σχόλια τύπου Κουλία γίνονται εκ του ασφαλούς, κυρίως στην απουσία του άμεσα ενδιαφερόμενου, δηλαδή όταν βρισκόμαστε σε κάποιο περιβάλλον, που νιώθουμε ασφαλείς να σχολιάσουμε και όταν είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι δε θα μας ακούσει ο στόχος του σχολίου μας.

Ουσιαστικά, όπως γίνεται με όλες τις μορφές βίας, έτσι και με αυτή τη λεκτική βία, διότι περί βίας πρόκειται, έστω κι αν δεν απευθύνεται άμεσα αλλά έμμεσα στον παραλήπτη, εκφράζονται δικές μας ανεπάρκειες.

Ο κύριος Κουλίας, λοιπόν, προσπαθεί μειώνοντας κάποιον -και δεν έχει σημασία αν στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τον Υπουργό Οικονομικών- θεωρεί ότι αυξάνει τη δική του αυτοαξία, για να νιώσει πιο έξυπνος, όμορφος και για να δώσει στον εαυτό του την αίσθηση της υπεροχής και της εκτίμησης.

Κρατίνος

Comments

via Facebook