Η φίμωση του ΕΛΑΜ και η έλλειψη Δημοκρατίας απο εμάς τους δήθεν Δημοκράτες

Τα θεμέλια μιας σύγχρονης δημοκρατίας, δεν περιορίζονται αποκλειστικά στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Είναι η έκφραση και η μετάδοση της διαφορετικής άποψης, της κάθε άποψης, που υμνεί όσο τίποτε άλλο τη δημοκρατία. Γιατί χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δημοκρατία δεν λογίζεται. Ελευθερία δεν λογίζεται.

Όταν όμως οι παίκτες οι οποίοι ελέγχουν το παιχνίδι της ελευθερίας της έκφρασης, εμποδίζουν ή επιμελώς αποφεύγουν την μετάδοση των ιδεών μιας συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης, τότε το θύμα δεν είναι άλλο από την ίδια τη Δημοκρατία.

Το κοινό μυστικό όλων μας, είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν εντέχνως αποκλείσει από όλες τις δημόσιες συζητήσεις τους εκπροσώπους του ΕΛΑΜ. Τους συμπεριφέρονται σαν φίδι θεωρώντας οτι εάν δεν το ταΐσεις θα πεθάνει από μόνο του. Εύχονται μέσα τους, ότι ο αποκλεισμός θα φέρει και την εξαφάνιση. Κάθε τόσο όμως, προβληματισμένοι στα γραφεία τους, βλέπουν τις μετρήσεις που τους δείχνουν να ανεβαίνουν και τρομοκρατούνται. Και στην τρομοκρατία τους αυτή, τρομοκρατούν τον κόσμο για τους τρομοκράτες του ΕΛΑΜ. Δράττονται κάθε ευκαιρίας για να τους παρουσιάσουν ως εγκληματίες, τραμπούκους, αντιδημοκράτες, φασίστες. Οι χαρακτηρισμοί όμως δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία.

Έχω κατά καιρούς μελετήσει τις πολιτικές θέσεις του ΕΛΑΜ. Διαφωνώ από τα βάθη της ψυχής μου με τις απόψεις και τις θεωρίες τους. Και όσοι διαβάσατε άρθρα μου θα αντιληφθείτε ότι οι θέσεις μου πόρρω απέχουν από αυτές του ΕΛΑΜ. Όμως δεν είναι αυτό δημοκρατία; Να ενημερώνεσαι, να συζητάς και να διαφωνείς; Δεν είναι δημοκρατία το να επιτρέπεις στον άλλο να εκφράζει την άποψή του και με επιχειρήματα να προσπαθείς να τον αντικρούσεις;

Η αστοχία κάποιων πολιτικών να πείσουν το μαντρί τους, δεν μπορεί να μετατραπεί σε ισοπέδωση κάποιας πολιτικής παράταξης για διατήρηση των ποσοστών τους.

Ζούμε σε μια πατρίδα, που τα ακραία στοιχεία έφεραν το πραξικόπημα και την εισβολή. Όχι το ΕΛΑΜ. Αλλά κάποιοι άλλοι οι οποίοι έλαβαν και κλάδους ελαίας και συγχωροχάρτια. Κάποιους που παρά την ενεργή εμπλοκή τους στο πραξικόπημα, τους ψήφισε μεταγενέστερα ο λαός και τους έφερε και σε θέσεις εξουσίας. Συνεπώς δεν νομιμοποιούνται κάποιοι, να περιθωριοποιούν το ΕΛΑΜ χαρακτηρίζοντας τους ως δικτάτορες και ναζιστές.

Ξεχνούν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους είναι νέα παιδιά. Και εάν αυτά τα νέα παιδιά «παραστράτησαν» όπως αυτοί νομίζουν, εντασσόμενοι σε αυτή τη πολιτική παράταξη, ευθύνη δεν έχει αυτή η πολιτική παράταξη αλλά οι ίδιοι που δεν τους γαλούχησαν με τις «σωστές» αξίες και ιδεολογίες.

Θα λυπηθώ πάρα πολύ εάν το ΕΛΑΜ επιτύχει και εκλέξει βουλευτές στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Θα λυπηθώ γιατί θεωρώ ότι οι απόψεις τους και οι πολιτικές τους είναι λανθασμένες. Εγώ προσωπικά. Όχι ολόκληρος ο λαός. Για τούτο θα λυπηθώ περισσότερο εάν αυτός ο υπόγειος και ύπουλος αγώνας φίμωσης συνεχίσει. Γιατί μοιάζει με κύμα, που το βλέπεις και δείχνεις αδιαφορία ελπίζοντας ότι θα κοπάσει. Όταν όμως αυτό το κύμα μετατραπεί σε τσουνάμι, θα ψάχνουν όλοι το λάθος.

Υποδεχτείτε και φιλοξενήστε τους κύριοι στα τηλεοπτικά σας πάνελ. Όπως κάνετε με τον κάθε άλλο μονοστέφανο που θέλει να αυτοαποκαλείται πολιτικός προκαλώντας συνήθως ηχορύπανση καταφεύγοντας στο λαϊκισμό. Καλέστε τους. Ακούστε τους. Επιχειρηματολογήστε. Και στον αγώνα των επιχειρημάτων πείστε. Διαφορετικά είστε χειρότεροι ναζί από αυτούς που θέλετε να αποκαλείτε ναζί. Διαφορετικά πάσχουμε όλοι από έλλειψη δημοκρατίας.  Δεν θα βοήσομεν εν χορδαίς και οργάνοις εαν επιτύχουν. Αλλά το τι μέλλει γενέσθαι στις εκλογές δεν πρέπει να εξαρτάται απο τους δημοσιογράφους, αλλά απο το λαό.

Σπάρτακος

Comments

via Facebook