Η πιο τραγική φιγούρα… Κουράγιο μάνα !

Παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα την οικογενειακή τραγωδία στο χωριό Παραμύθα και στο μυαλό μας στριφογυρίζουν δεκάδες σενάρια είστε επιστημονικής φαντασίας, είτε βγαλμένα από τη βάρβαρη πλέον ζωή μας. Μια απλή διένεξη πατέρα και γιου, είχε το αποτέλεσμα που όλοι ξέρουμε. Πολλοί έσπευσαν να ζητούν την αποσύνδεση του παιδοκτόνου από τον αναπνευστήρα, άλλοι δε, χώθηκαν για τα καλά στη ζωή τους, βγάζοντας στη φόρα όλα, μα όλα τα οικογενειακά τους, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουμε από την τραγικότητα και να βρούμε έστω και θεωρητικά τους πιο ακραίους λόγους που όπλισαν το χέρι ενός πατέρα.
Δυστυχώς και ο δέυτερος γιος έγινε μάρτυρας της τραγωδίας και δεν κατάφερε να σώσει ούτε τον αδερφό ούτε τον πατέρα του, δεν πρόλαβε, δεν, δεν…

Έγινε μάρτυρας της τελευταίας ανάσας του αδερφού του, εικόνες που θα τον στοιχειώνουν μια ζωή. Εικόνες που δεν θα του επιτρέψουν να κοιμηθεί ποτέ ξανά ήρεμα και γαλήνια.
Εύκολα γινόμαστε όλοι δικαστές και αναλυτές, μιας τραγωδίας αφού συμβεί. Σαν κοινωνία αποτύχαμε να προλάβουμε τέτοια περιστατικά που αυξάνονται και πληθύνονται ανάμεσα μας. Μια φιλήσυχη οικογένεια, σχεδόν ξεκληρίζεται για ασήμαντους λόγους. Ο καθένας το δικό του γολγοθά γνωρίζει όταν η πόρτα του σπιτιού του κλείσει. Τα δικά του βάσανα, σκέψεις και δυσκολίες που ποτε τον αναισθητοποιούν, ποτε τον κάνουν θηρίο ανήμερο.

Εκεί που σου κόβεται η ανάσα, είναι η σκέψη εκείνης της μάνας. Της τραγικότερης φιγούρας της εν λόγω τραγωδίας. Μια μάνα που πληροφορήθηκε το φονικό μέσα στο ίδιο της το σπίτι, με θύμα το σπλάχνο της και θύτη τη σύζυγο της. Μια μάνα που αντίκρισε εικόνες θρίλερ, με αιματοβαμμένο το σπίτι από τα σωθικά του παιδιού της. Και πριν το δωδεκάωρο κλείσει, επήλθε η ανακοπή καρδιάς του συζύγου της. Ο πόνος υπέρμετρος. Τα γιατί, ατελείωτα και τα αν, αμέτρητα. Το σπίτι της έκλεισε και βυθίστηκε στο πένθος. Το σπλάχνο της έφυγε και μαζί του η ζωντάνια, η νεανικότητα, η ενέργεια, το χρώμα και το νόημα της ζωής. Κουράγιο μάνα !

Χάρυβδη

Comments

via Facebook