Εργοστάσιο χρυσού σε κατοικημένη περιοχή – Ανάστατοι οι κάτοικοι Αραδίππου

Ένα νέο εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας αναμένεται να ανεγερθεί δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, στην Αραδίππου.

Πρόκειται για εργοστάσιο χρυσού, το οποίο θα παράγει χημικά απόβλητα, άκρως επικίνδυνα, αφού η εταιρεία θα χρησιμοποιεί χλώριο σε αέρια μορφή(υλικό άκρως επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία).

Πολλά τα ερωτήματα και σε αυτή την περίπτωση. Πώς είναι δυνατόν, το τμήμα πολεοδομίας, το οποίο ορίζει ότι οι εργασίες του εργοστασίου χρυσού, εμπίπτουν στη βαριά βιομηχανία, άλλαξε την κατηγορία, “μετατρέποντάς” το σε εργοστάσιο ελαφριάς βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι είναι ανάστατοι ,η εν λόγω εταιρεία, υπέβαλε αίτηση και σε μόλις μια εβδομάδα, το τμήμα πολεοδομίας έδωσε την έγκρισή του.

Το Δημοτικό συμβούλιο Αραδίππου, αναμένεται να συνεδριάσει για να δώσει ή όχι το πράσινο φως για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Αραδίππου δεν θα “συρθεί” και αυτή τη φορά στις ορέξεις πολυεθνικών εταιρειών, όπως και στις δύο άλλες περιπτώσεις που αφορούσαν τα εργοστάσια Hallibudton και Schlumberger,με διαδικασίες express και οδηγίες άνωθεν!

Αλήθεια, σε άλλες περιπτώσεις πόσος χρόνος απαιτείται για την έκδοση πολεοδομικής άδειας;

Αρκετά υποφέρουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας από τις μονομερείς αποφάσεις των κυβερνώντων και την πλήρη υποταγή των τοπικών αρχών!

Κύριοι, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν προσφέρεται για να “χτίζετε” πολιτικές καριέρες εις βάρος της υγείας των συνδημοτών σας!

Πυθία

Comments

via Facebook