Σπεύσατε για την καύση των νεκρών

Με όσα άκουσαν τα αυτάκια μας για την κατάσταση που επικρατεί στα νεκροτομεία των κρατικών νοσηλευτηρίων και μετά τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό στο συγκεκριμένο ζήτημα, φοβάμαι να πεθάνω. Μάλλον δε θέλω να πεθάνω. Κι αν συμβεί αυτό θα επιθυμούσα να είναι τότε που θα ψηφιστεί επιτέλους η νομοθεσία για την καύση των νεκρών.

Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, σε έναν νεκρό, τον οποίο κάνουν βόλτα από μια πόλη στην άλλη και με ακατάλληλα μέσα μεταφοράς, ενώ στην περίπτωση που καταλήξει σε ένα από τα “μέγαρα” νοσοκομεία της Λευκωσίας ή της Λάρνακας, να τύχει της χειρότερης μεταχείρισης, αφού δεν υπάρχει πρωτόκολλο, ούτε και διαδικασίες που να καθορίζουν ποιοι και πως θα μεταφέρουν τις σωρούς στο νεκροτομείο.

Από τις πιθανότητες να πέσω εγώ ή κάποιο δικό μου πρόσωπο, στα χέρια ενός κλητήρα, ενός βοηθού θαλάμου ή ακόμη και καθαριστή, επιλέγω την καύση.

Γι’ αυτό φίλτατοι βουλευτές μέλη της επιτροπής υγείας της Βουλής, επειδή δεν πρόκειται να βγείτε από το φαύλο κύκλο, είτε των κακών σχέσεων μεταξύ των ιατροδικαστών, είτε των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, για τα οποία πάντα φωνάζετε και πάντα συνεδριάζετε και κάθε φορά αντιλαμβάνεστε χειρότερες καταστάσεις, μόνο μια επιλογή σας έμεινε.

Να σπεύσετε τη συζήτηση και την ολοκλήρωση της για την καύση των νεκρών. Είναι πιο κόσμιο με το που πεθαίνει κάποιος να τον καίνε κατευθείαν.

Ούτε ασέβεια, ούτε κακομεταχείριση δεν θα προλαβαίνει να υποστεί ένας που πεθαίνει. Διότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποδεικνύει ασέβεια και να ξεφτιλίζει το τέλος οποιουδήποτε ανάμεσα μας.

Και μη συμπεριφέρεστε σα να συμβαίνουν μόνο στους άλλους γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να είστε εσείς ή κάποιος δικός σας. Τώρα που γνωρίζετε λοιπόν βάλτε μπρος για τη νομοθεσία.

Επειδή κάθε πέρσι και καλύτερο στα κρατικά νοσηλευτήρια, πόσο μάλλον τα νεκροτομεία.

Χάρυβδη

Comments

via Facebook