Το σαπιοκάραβο του Ομάν

 

Επίσημη επίσκεψη στο σουλτανάτο Ομάν πραγματοποιεί ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης.

Στόχος η πρόθεση Κύπρου και Ομάν για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων που επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Χριστόφορου Φωκαϊδη με τον Ομανό ομόλογό του Sayyid Badr Bin Saud Bin Hareb Al Busaidi.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Κύπρου στο Ομάν και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για προώθηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η θαλάσσια ασφάλεια, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και των νέων ασύμμετρων απειλών, καθώς και η ανάγκη συνεργασιών για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Αυτό που εκκρεμεί πάντως, είναι η δωρεά εκείνου του σαπιοκάραβου Al Mubrukah, στην φωτογραφια φαίνεται σαν καινούριο (έχει υποστεί τρεις επιδιορθώσεις τα τελευταια πέντε χρόνια),   πρώην προσωπική θαλαμηγός του σουλτάνου, ηλικίας 45 χρόνων.

Δε γνωρίζω αν ο κύριος Φωκαίδης επιστρέψει στην Κύπρο με αυτό, αλλά το συγκεκριμένο πλοίο σιγουρα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση της Κυριακής ΑΟΖ.

Οι σκέψεις που είχαν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, φαίνεται να εγκαταλείφθηκαν εδώ και καιρό, καθώς δεν είναι αξιόπιστο, αξιόμαχο, αλλά μόνο αξιοπρόσεκτο λόγω …ηλικίας

Κρατίνος

Comments

via Facebook