Απελευθέρωση δεκάδων μεγαλοκαρχαριών – θα κυνηγούν μαρίδες και αθερίνες

Ουδείς διαφωνεί στην επιβολή φορολογίας των ακινήτων. Αυτή όμως, σε καμία περίπτωση πρέπει να εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα, τους κροίσους της Κύπρου τους μεγαλοκαρχαρίες.

Πρέπει να είναι δίκαιη, η τουλάχιστον να φαίνεται όσο γίνεται πιο δίκαιη.

Η απόφαση της κυβέρνησης, με τη σύμφωνο γνώμη της Βουλής, να παραχωρήσει απαλλαγή φόρου κεφαλαιουχικών κερδών, σε συγκεκριμένους καρχαρίες, ενεργεί σε βάρος της μαρίδας που λέει και ο Γιώργος Περδίκης, μαρίδας που δυστυχώς έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια και αλιεύεται πλέον, χωρίς δίκτυ!

Να υπενθυμίσουμε τη δέσμευση της κυβέρνησης, το Πάσχα του 2013, περί κατάθεσης δίκαιης πρότασης για τον συγκεκριμένο φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Η δέσμευση μετατράπηκε σε αποδέσμευση, συνοδευόμενη από παραχωρήσεις εκπτώσεων πολλών εκατομμυρίων στους μεγαλοκαρχαρίες, που εξακολουθούν να λυμαίνονται τα συμφέροντα ενός λαού που υποφέρει.

Δεν μας ενδιαφέρουν προτάσεις όπως κλιμακωτή φορολόγηση κλπ, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μαρίδα να μεγαλώσει και οι καρχαρίες να πιάνονται με καμάκια και όχι τσιμπίδες ώστε να μπορούν να ξεφεύγουν.

Επειδή όμως, είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη η δημοκρατική αρχοντοπλουτοκρατία μας και οι μεγαλοκαρχαρίες δεν θα πιάνονται ούτε με καμάκια, αφήστε τις μαρίδες να μεγαλώσουν!

Όπως πάμε, το πιο πιθανό είναι οι μαρίδες να γίνουν αθερίνες και με κυβερνητική απόφαση να επιτρέπεται το κυνήγι τους από καρχαρίες και σκυλόψαρα

Κρατίνος

Comments

via Facebook