Το “αστείο” του Προέδρου, οι “πραγματικότητες”Έιντε και το “δικοινοτικό” χαλούμι

Επιτέλους,είπα!Ο Πρόεδρος μας, αστειευόταν στον Τούρκο Δημοσιογράφο,όταν αναφερόταν στο “όραμά”του,περί “Ηνωμένων Πολιτειών Κύπρου”.Άλλωστε,οι Αυλικοί του Προεδρικού, φρόντισαν να διανέμουν σχετικό ηχητικό στους Δημοσιογράφους,με το επίμαχο σημείο της συνέντευξης,όπου ακούγονται γέλια,τόσο απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,όσο και απο το Δημοσιογράφο.

Πήραμε λοιπόν το ηχητικό στα χέρια μας και αναφωνήσαμε.”Ένα αστείο ήταν,πάει,πέρασε” και αρχίσαμε να αναζητάμε την επόμενη είδηση,για να ανεβάσουμε λίγο τα νούμερα της AGB, εν μέσω καλοκαιριού!

Μας διέφυγε όμως κάτι σημαντικό.Δεν μπήκαμε καν στον κόπο να αναρωτηθούμε,γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη συγκεκριμένη απάντηση; Γιατί ο κύριος Αναστασιάδης δεν αναπήδησε απο την καρέκλα του στην ερώτηση του Δημοσιογράφου και γιατί δεν του απάντησε,ότι “αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και όχι το όνομα”!

Βέβαια, την απάντηση,την έχει δώσει ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ των Η.Ε. Ο κύριος αυτός,ο οποίος φαίνεται να έχει κάποια εμμονή με τα άστρα! Δεν εξηγείται διαφορετικά,η επαναλαμβανόμενη δήλωσή του,περί ευθυγράμμισης των άστρων,σε σχέση με τη λύση του κυπριακού!

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε εξέφρασε την ελπίδα, μιλώντας σε εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ,ότι μέχρι το τέλος του 2015,θα έχουμε ετοιμάσει το νέο σύνταγμα!

Το περάσαμε και αυτό στα “ψιλά γράμματα”,για κάποιο συγκεκριμένο λόγο,ή μήπως δεν αντιληφθήκαμε ότι ο Εκπρόσωπος των Η.Ε,μας “πετάει στη μούρη”,ότι ΝΑΙ,ξεχάστε την Κυπριακή Δημοκρατία!

Ευτυχώς όμως,όλα αυτά,τα “καλύπτει” η μεγάλη μας νίκη για το χαλούμι!

Επιτέλους,τα καταφέραμε.Τα βρήκαμε αναφορικά με την ποσόστωση,τα βρήκαμε και στο όνομα.

Το χαλλούμι,γίνεται δικοινοτικό…

ΧΑΛΛΟΥΜΙ/HELLIM!

Comments

via Facebook